Landen Beginnen Een Wereldwijde Handelsoorlog

trade warsIn het nieuws (van APP): Terwijl een groep van zeven ministers van financiën zich opmaakt om dit weekend in Rome bijeen te komen, geven leiders van Tokio tot Berlijn blijk van hun zorg dat een “Koop Amerikaans” clausule in een pakket stimuleringsmaatregelen in de VS, het startschot zal worden voor een internationale handelsoorlog…. Men vreest dat regeringen, wanneer hen niet een halt wordt toegeroepen, de fout van de Grote Depressie zullen herhalen, toen door protectionisme de wereldhandel verstikt werd en de economische malaise erdoor aanhield.

De “Koop Amerikaans” clausule in het pakket stimuleringsmaatregelen dat nu door het congres behandeld wordt zou eisen dat staal en andere goederen die bestemd zijn voor infrastructurele projecten, in Amerika zijn vervaardigd. De belofte die de leiders van de Groep van 20 (Group of 20) in November deden, werd al binnen een maand genegeerd, toen Rusland de invoerrechten op auto’s verhoogde, China opnieuw belastingvoordeel voor de export introduceerde, en India beperkingen oplegde aan de import van staal.

In het nieuws (van Elnotes): “In Hong Kong wordt een tweede financiële crisisgolf voorspeld”. Volgens Joseph Yam is er mogelijk een nieuwe crisisgolf op komst die wordt opgewekt door financieel protectionisme, dat de praktijk van handelsprotectionisme vervangt en dreigt een wereldwijde zaak te worden. Deze houdt in: het “bevriezen” van buitenlandse kanalen van financiering en investering, als een middel om de nationale economie tijdens de crisis te beschermen

Mijn Commentaar: In deze tijd hebben we de globale, integrale onderlinge verbondenheid en afhankelijkheid tussen iedereen geopenbaard. Daarom zullen deze maatregelen van protectionisme en afscheiding tussen landen leiden tot vreselijke consequenties, omdat ze in tegenspraak zijn met de tendens van de Natuur. De landen moeten het tegenovergestelde doen: een studieprogramma opzetten over de integrale wereld, en alle hindernissen in de kanalen van communicatie en handel uit de weg ruimen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Financial Crisis Is Turning Countries Into Outlaws of the Global Government
Laitman.com Post: Gordon Brown Warns of the Threat of Deglobalization
Kabbalah Today Article: “Globalization 101″

2 Reacties

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Landen Beginnen Een Wereldwijde Handelsoorlog  […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Landen Beginnen Een Wereldwijde Handelsoorlog Laitman.nl Artikel: Komt er Een Nieuwe Golf Financiële Onrust Onze Kant […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed