Door Het Domino-Effect Kan De Crisis Zich Wereldwijd Uitbreiden – Nogmaals

israel-is-all-the-people-who-aspire-toward-the-creatorIn het nieuws (uit Market Watch): Een leidinggevende uit Hong Kong attendeert ons op “financieel protectionisme“. Het hoofd van de Monetaire Autoriteit van Hong Kong wees gisteren op het risico dat “financieel protectionisme” zich wereldwijd kan uitbreiden, wat de oorzaak kan worden van een tweede golf van financiële onrust.

In het nieuws (uit de Financial Times): “S&P voorspelt dat 200 bedrijven in gebreke zullen blijven”. “Ongeveer 200 bedrijven die als niet inversteringswaardig zijn aangemerkt, zullen dit jaar volgens Standard & Poors hun betalingen moeten opschorten, wat zal leiden tot bijna $300 miljoen aan schulden en een vermeerdering van de tendens om alternatieven te zoeken om faillissement te ontlopen, zoals het uitwisselen van ongedekte schulden…”Wij verwachten dat er bijna 200 bedrijven met als speculatief gewaardeerde obligaties, getroffen zullen worden door de een of andere vorm van financiële nood, wat in 2009 tot opschorting van betalingen zal leiden, zei S&P.

“Op het ogenblik zijn er meer dan 180 bedrijven die een waardering van B- of zelfs minder krijgen, en met negatieve toekomstverwachtingen. We verwachten dat daar de meeste gevallen van opschorting van betaling zullen optreden. De bedrijven die het meest gevaar lopen zijn Harrah’s Entertainment, Ford Motor en Claire’s Stores in de VS, en NXP en Ineos in Europa.”

Mijn Commentaar: De crisis wordt veroorzaakt door onze egoïstische relaties; daarom zal die niet verdwijnen totdat wij onze relaties corrigeren. Als wij dat niet doen, zal de crisis blijven verergeren door ons steeds groeiend egoïsme (Reshimot), als een ziekte waar geen aandacht aan wordt besteed.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: When Will the Financial Crisis End?
Kabbalah Today Article: Navigating Through the Financial Storm

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed