Advies Aan De Studenten: Studeer, Verbind Je met Elkaar en Verspreid

adviceVragen die ik ontving met betrekking tot het spirituele pad:

Vraag: Ik studeer al een redelijk lange tijd Kabbalah (langer dan 4 jaar) en heb vanaf het begin deelgenomen aan de verspreiding. Sinds mijn eerste les tot de dag van vandaag, kan ik, als ik in het bijzonder ergens van onder de indruk ben in de les (of van het nieuws over geweldige verspreiding), een duidelijke fysieke gewaarwording voelen, die uniek is en nooit in een andere situatie gevoeld wordt. Het voelt als een golf energie (net zoals elektriciteit) die door mijn lichaam heen gaat, en het is een goed gevoel. Echter heeft dit me altijd voor vragen gesteld – ik weet niet of dit normaal is, wat het betekent en wat mijn houding ertegenover moet zijn. Ik weet dat spiritualiteit niet weerspiegeld hoort te worden in het lichamelijke en ik zou er niet door in de war moeten raken, maar ik wilde dit al een hele lange tijd vragen. Wat betekent het en hoe moet ik me ertoe verhouden?

Mijn Antwoord: Geleidelijk aan zal alles in evenwicht komen. Je dient alleen maar het studeren en het verspreiden af te wisselen.

Vraag: Zou u alstublieft willen uitweiden over het onderwerp hoe iemands inspanningen te meten? Ik kan denken dat ik ontzettend veel inspanning lever, terwijl anderen naar me kijken en zeggen dat het niet zo is. Op welk vlak dient de meeste inspanning geleverd te worden?

Mijn Antwoord: Als je altijd aan spirituele vooruitgang denkt, betekent dit dat je de noodzakelijke inspanningen levert.

Vraag: Hoe legt u uit, dat een persoon die voor de les niet slaperig was, in slaap sukkelt tijdens de les?

Mijn Antwoord: Dit gebeurt doordat het materiaal dat je bestudeert, niet in overeenstemming is met je spirituele of fysieke interesses of verlangens.

Vraag: Ik bevind me op het pad van het lijden, maar ik houd het boek Shamati in het Engels steeds onder handbereik. Wat kan ik nog meer doen om te zorgen dat alles waar ik doorheen ga, niet voor niets zal zijn?

Mijn Antwoord: Studeer, verbind je met anderen en verspreid. In het bijzonder gedurende een periode van lijden, of met andere woorden, op het moment dat je nog steeds het Hoogste Licht niet over jezelf hebt aangeroepen, moet je je het meest richten op verspreiding in samenwerking met de vrienden.

Vraag: Ik studeer twee jaar Kabbalah en heb al een aantal dalingen meegemaakt. Ik bevind me op dit moment in een staat van daling, die anderhalve week geleden is begonnen. Het heeft me in een omgeving van mensen gebracht die niet geïnteresseerd zijn in spiritualiteit. Nu zegt mijn depressie mij dat ik terug moet keren naar mijn studies. Hoe kan ik hiermee leven?

Mijn Antwoord: Dit is de manier van de Schepper om je naar Hem toe te drijven, omdat de dalingen ook van Hem komen. Je hebt een groep nodig, je moet de Shamati materialen grondig lezen, en voortdurend met ons studeren. Anders zal je het niet halen!

Verwante Materialen (Engels) 
Laitman.com Post: The Rate of One’s Spiritual Development Depends On One’s Efforts
Laitman.com Post: We Raise the Entire Universe Up to the Creator
Laitman.com Post: The Source of All the World’s Problems
April 2005 Congress Intention Book – section, “Intention of the Group”
icon for podpress  Kabbalah Dissemination [3:03m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed