Vriendschappelijke uittocht uit Egypte

749.02Vraag: Hoe kunnen we ons voorstellen dat onze Ten* Egypte heeft verlaten? Wat voor staat is dat? Zijn er dan ook uiterlijke tekenen?

Antwoord: Er kunnen helemaal geen uiterlijke tekenen zijn. Het is innerlijk werk.

Egypte verlaten betekent dat we ons zo goed mogelijk moeten verbinden met elkaar en met de hele wereldgroep en met een enorm groot aantal mensen. We kunnen ons niet eens voorstellen met hoevelen we zijn: honderdduizenden.

We moeten erover nadenken hoe wij al onze vrienden kunnen ondersteunen, zodat ze niet vallen en teleurgesteld raken over het pad dat zij gekozen hebben. Dit is nu essentieel, want hoe dichter we bij het doel komen, hoe moeilijker het voor ons wordt om elke stap te zetten.

Vraag: Komen er eerst individuele mensen uit Egypte en dan de hele Ten, of is het de hele Ten tegelijk?

Antwoord: De hele Ten. Niet alleen de hele Ten, maar de hele Wereld Kli, iedereen die bij ons pad hoort en zich ermee verbindt.

Vraag: Sommigen van onze Ten wonen dagelijks de lessen bij en sommigen niet. Zullen we Egypte alleen kunnen verlaten als iedereen het extra belang van de lessen en ons doel begrijpt?

Antwoord: Ja, zo zal het zijn. Het belang van het doel, de realisatie ervan, de gewaarwordingen en het verlangen naar een grotere verbinding met elkaar zullen constant groeien, totdat praktisch de hele wereld zich bij ons aansluit.

* Een Ten is een studiegroep van tien mensen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2024/05/amicable-exit-from-egypt/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/bnei.baruch.kabbalah.holland

From the Daily Kabbalah Lesson 4/21/24, Writings of Rabash “When Pharaoh Sent the People”

Filed under: Daily Kabbalah Lesson, Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed