Waar Ligt De Grens Tussen Deze Wereld En De Spirituele Wereld?

thisVragen die ik van vrouwen ontvangen heb over het verbinden van spiritualiteit met deze wereld:

Vraag: Ik studeer twee jaar Kabbalah bij Bnei Baruch en tegelijkertijd heb ik mijn diploma gehaald in Economie. Echter voel ik helemaal geen verlangen om de materiële wereld vooruit te gaan. Mijn familie is ook bezorgd over mijn apathie. Is het mogelijk om het werken in de financiële wereld te balanceren met spirituele groei? En hoe kan ik mijn familie beïnvloeden, die denkt dat een vrouw zich op een manier dient te gedragen die de samenleving van haar verwacht?

Mijn Antwoord: Jouw handelingen mogen je familie niet schaden, en iedereen moet voelen dat je onderdeel bent van de familie. Je kan Kabbalah alleen studeren als alles in je reguliere leven normaal is, en in de mate die je vrije tijd toelaat.

Vraag: Mijn dochter is zo verwikkeld in Kabbalah, dat de rest van de wereld niets voor haar betekent. Ze plaats Kabbalah voor alles en wil niets anders doen. Ze is niet geïnteresseerd in studeren of werken, en beweert dat ze het recht heeft om te leven hoe zij wil en dat ze zich niet aan de sociale normen hoeft te houden. Ik heb de indruk dat we onze dochter kwijt raken en dat de maatschappij een burger verliest. Ze was een hele goede student en dit is nu het resultaat. Wat moet ik doen?

Mijn Antwoord: Iedereen die je vraagt zal bevestigen dat ik mensen aanmoedig om een beroep te leren, een gezin te stichten en dergelijke, omdat dit de enige manier is dat de persoon zichzelf kan corrigeren en de Hoogste Wereld kan bereiken. Dit gebeurt namelijk vanuit een “normale” positie in deze wereld. Of je dochter begrijpt dit niet of haar beroep is niet praktisch; eentje die haar niet zal toestaan om de kost te verdienen.

Vraag: Helpt u me alstublieft bij het begrijpen van het verband tussen spiritualiteit en stoffelijkheid. Aan de ene kant is de materiële wereld, de wereld van gevolgen en aan de anderen kant, heeft het niets gemeen met de spirituele wereld. Waar ligt de grens die het einde van spiritualiteit markeert en het begin van de stoffelijkheid, die helemaal niet verbonden is aan de spiritualiteit?

Mijn Antwoord: De grens ligt in het gat tussen de werelden, omdat ze beiden binnen de persoon in gevoeld worden. De ene wordt gevoeld door middel van de intentie “voor zichzelf” en de tweede door middel van de intentie “voor de Schepper”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Get A Job
Laitman.com Post: Family, Children, Work and Kabbalah
Laitman.com Post: Corporeality Has No Effect On Spirituality
icon for podpress  Watch – Women’s Lesson from St. Louis Congress: Play Now | Play in Popup | Download
icon for podpress  Listen – Women’s Lesson from St. Louis Congress: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: