Hoe Leg Je Kabbalah Uit Aan Anderen?

explainTwee vragen die ik ontving over het uitleggen van Kabbalah aan anderen:

Vraag: Als een persoon vordert en zich door de studie van Kabbalah ontwikkelt, krijgt hij dan het vermogen om de concepten van Kabbalah aan anderen uit te leggen, op de manier die zij kunnen begrijpen?

Mijn Antwoord: Niet perse. Het Boek Zohar zegt dat Rabbi Shimon zijn boek niet zelf kon schrijven, maar dat hij aan Rabbi Abba vertelde wat hij op moest schrijven. Op een vergelijkbare manier staat er geschreven dat Mozes niet in staat was om de gebeurtenissen die plaats vonden uit te leggen. Hij kon hun bedoeling niet aan de mensen uitleggen en had hulp nodig van zijn broer Aaron.

Waarom is dit zo? – Baal HaSulam schrijft dat sommige zielen afstammen van het Innerlijke Licht en sommige van het Uiterlijke Licht. Dit bepaalt hun vermogen om de stof uit te leggen op een niveau dat geschikt is voor de student en het niveau van hun uitleg.

Vraag: Ik kom in aanraking met veel verschillende mensen die in moeilijkheden zitten. Sommige zijn godsdienstig, anderen houden van het mystieke en anderen zijn simpelweg zoekende. Ik denk dat hier grote mogelijkheden bestaan om ze naar Kabbalah te krijgen door uit te leggen dat alles van de Schepper afkomstig is en met een doel ontworpen werd, zodat men bij de vraag “Wat is het doel van mijn leven?” zou komen.

Wat moet ik doen?

Antwoord: Het beste is om niets over Kabbalah te zeggen. In plaats hiervan kan je Kabbalah materialen in je buurt houden, zoals folders, brochures of onze kranten.

Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Constitution of Dissemination
Baal HaSulam Article: The Conditions for Disclosing the Secrets of the Wisdom of Kabbalah

icon for podpress  An Interview with Bnei Baruch Spokesperson Tony Kosinec [55:00m]: | Download

 icon for podpress Rabash Article from Shlavei Hasulam, Vaikra, volume 2, page 157: “God and Israel Went into Exile” [83:09m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed