Zelfs De Antisemieten Worden Van Bovenaf Geleid

aboveEen vraag die ik ontving: Ik heb een vraag over het antisemitisme: een week geleden zei de wereldleider van het Christendom, Paus Benedictus XVI, dat hij instemt met de houding van Paus Pius XII die in WOII de Nazi’s hielp. We weten dat het Vaticaan invloed heeft op de wereldpolitiek. Wat kunnen we van de maatschappij verwachten als we er niet welkom zijn? Hoe kunnen we hen Kabbalah laten zien, als het denken en handelen van de leiders gericht is tegen alles wat met het Joodse volk te maken heeft?

Mijn Antwoord: Alles in onze wereld wordt van bovenaf bestuurd, zoals er staat geschreven: “Er is geen grasspriet beneden, die geen engel boven zich heeft, die hem een slag toebrengt en zegt: ‘Groei!'” De engel “brengt hem een slag toe” omdat groei alleen kan geschieden onder invloed van lijden dat ons dwingt om onze huidige staat te vervangen door een andere, verder gevorderde staat.

Kabbalah staat ons toe om de slagen te ontwijken, door onze erkenning van de noodzaak van spirituele ontwikkeling en door zelf te groeien, zonder te wachten tot de engel toeslaat. Door dit te doen, zullen we ons in ons eigen tempo ontwikkelen, aangedreven door de goedgunstige kracht. We zullen dan de tijd die voor het proces nodig is, bekorten en we zullen de weg veraangenamen. Dat doen Kabbalisten.

Omdat alle sturing de wereld van boven af bereikt, moeten we niet bekritiseren wat er plaats vindt, want mensen worden bestuurd door engelen. Integendeel, we moeten zo handelen dat de betere krachten van besturing op de wereld zullen neerdalen. De “Inleiding tot het Boek van Zohar” spreekt hierover, vanaf punt 66.

Verwant Materiaal (Engels): 
Laitman.com Post: How Do You Get Rid of Anti-Semitism?
Laitman.com Post: Why Does Everyone Hate Israel?
Laitman.com Post: What Is the Spiritual Root of the Holocaust?
Attaining the World’s Beyond: Chapter 20-2  “The Path of Kabbalah”
Basic Concepts in Kabbalah: Chapter 6 “The Essence and the Purpose of Kabbalah”

icon for podpress  The Role of the Nation of Israel [4:31m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed