Waarom Zijn Traditionalisten Tegen Mij?

meNieuwsbericht (vertaald van Evrazia.info): Op 11 november, ontmoette de hoofdrabbi van Rusland, Berl Lazar, bij de Marina Roscha Synagoge, de directeur van het Ramchal Instituut, Mordechai Shriki, een van de werelds voornaamste Kabbalah geschoolden en Pavel Zarifullin, het administratief hoofd van de Internationale “Euro-Aziatische Beweging”. De discussie betrof de herleving van het traditionalisme in Rusland.

Rabbi Berl Lazar uitte een diepgewortelde bezorgdheid over de sekteachtige en charlatanachtige praktijken, onder de Russische Joden, zoals de pseudo-Kabbalistische valse doctrines van Berg en Laitman. Hij sprak over het gevaar van het sektarisme en de noodzaak om het orthodoxe traditionalisme te versterken in Rusland.

Mijn Antwoord: Ik begrijp volkomen Dhr. Berl Lazar: zijn patronen hebben miljarden verlonen en daarom heeft hij zijn ook aandeel verloren. Mensen worden slimmer en kijken niet meer zo naïef in zijn ogen, en knikken niet meer “ja” op alles wat hij zegt. Het traditionalisme bevindt zich in een crisis. De elite verlaat hem voor Berg – dit is in de mode, terwijl verstandige mensen hem voor Laitman verlaten – die het bij het rechte eind heeft. In tussentijd, kan onze arme Berl Lazar zonder alles komen te zitten, op een lange neus na. Arm inderdaad. De tijd werkt hem tegen! En de reden hiervoor is, dat de onthulling van de Schepper religie naar een eind toe brengt.

Religie bestaat wegens de verborgenheid van de Schepper, en zodra Hij aan ons allen onthuld wordt – wat gedurende onze dagen zal gebeuren – zal religie eindigen! Zie Baal HaSulam’s artikel “De Essentie van Religie en Zijn Doel“.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: What Will Become of Religion After the Full Correction?
Laitman.com Post: How Egoism Compares to Kabbalah
Interview with the Future: Part 2 “Realizing the Choice – A Chosen People”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed