De Schepper Wacht Op Je

Drie vragen die ik ontving over de up’s en down’s van het pad:

Vraag: Jarenlang voelde ik dat ik een egoïst was. Toen kwam ik bij Kabbalah en begreep ik waarom ik me zo voelde. Nu studeer ik en help ik mee met verspreiden, maar ik begin me nu nog leger te voelen. Nu heb ik echter wel hoop.

Mijn antwoord: Dat gevoel van leegte komt door de invloed van het Licht, dat je laat zien dat je leeg bent en dat je deze leegte alleen met het Licht kunt vullen. Daartoe moet je ernaar verlangen en dit verlangen kun je alleen via jouw omgeving ontvangen.

Vraag: De laatste tijd voel ik met niet langer een slecht mens. Natuurlijk ben ik nog steeds een egoïst, maar ik voel me er niet meer rot door. Integendeel ik voel me opgetogen, ik ben beter geconcentreerd tijdens de lessen en ik doe meer verspreidingswerk dan eerst. Hoe weet ik of ik nog steeds op de goede weg ben?

Mijn antwoord: Wanneer je je altijd richt op vereniging met de groep, en als je begrijpt dat je door die eenheid het juiste verlangen zult ontvangen, het verlangen dat het Licht van correctie oproept, dan zul je de Schepper openbaren.

Vraag: Ik vraag de Schepper mij te corrigeren, omdat ik niet bij machte ben mijn eigen toestand te corrigeren. Aan de andere kant schaam ik me voor dat verzoek, omdat het betekent dat ik niet tevreden ben met mijn toestand – die mij toch door de Schepper voor mijn ontwikkeling is gegeven. Hoe moet ik deze tegenstrijdigheid begrijpen?

Mijn antwoord: In welke toestand je ook bent, de Schepper wacht erop dat je dichter naar Hem toe komt.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Preface to the Science of Kabbalah (“Pticha”) – Item 1
Laitman.com Post: Redemption Will Come at the Hands of the Creator
Baal HaSulam Article: “Finding the Creator Within”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 14: Revelation and Concealment [24:38m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed