De Eeuwige Motor Van De Ziel

Everything We Perceive Is Like Frames of a Motion PictureNieuwsbericht (van gizmag): Smeren helpt om alle machinerie van de wereld te helpen lopen, maar zelfs dan verliezen we minstens een kwart van alle energie aan wrijving. Ondanks ingenieuze smeermiddelen, gaat zeker 15% van de kracht die in een auto wordt opgewekt, verloren aan wrijving. In de meeste machines ligt het wrijvingsverlies nog veel hoger dan 15%, en de warmte die door wrijving wordt opgewekt zorgt per jaar voor triljoenen dollars aan reparatie- en onderhoudskosten. Een doorbraak in de ontwikkeling van smeermiddelen, die gebruik maakt van vloeibare kristallen, belooft nu een enorme vermindering van wrijving en er komen over ongeveer vijf jaar zeer opmerkelijke smeermiddelen op de markt – oliën die de wrijving misschien we tot haast nul reduceren.

Mijn commentaar: Vonden ze maar een dergelijke olie uit voor de wrijving tussen mensen! Hoewel, in feite bestaat die al: de eigenschap van het geven schept precies dat soort interactie tussen iedereen. Het neemt niet alleen de wrijving weg, maar geeft zelfs meer energie aan de motor: de gemeenschappelijke ziel. Deze energie komt uit de intentie van elk mens om aan iedereen te geven. Daaruit ontstaat er een gemeenschappelijke intentie om te geven, die de Schepper genoemd wordt, die oneindige energie schept en een gevoel van eeuwige vervulling.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com: Equality and Brotherhood Are the Means of Attaining Spirituality

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed