Waarom Zoveel Tijd Besteden Aan de Globale Crisis?

What Do Villains and Prophets Have to Do With Bnei Baruch's Virtual Group?Drie vragen die ik ontving over de globale crisis:

Vraag: Waarom besteedt u zoveel tijd aan het analyseren van de crisis? Waarom moeten wij ons zorgen maken over het lijden van deze onwetende en egoïstische dieren (of, waarom zouden we op een egoïstische manier medelijden met ze moeten hebben, aangezien we het op een andere wijze niet kunnen)?

Mijn Antwoord:
1. Deze mensen staan het dichtst bij mij!
2. Net zoals al het andere in de wereld, heeft de crisis een oorzaak en een doel. Het doel ervan is om in de mensheid de behoefte op te wekken om haar eigen gedrag te herwaarderen.
Het lijden zal niet ophouden totdat we dit bereiken, en het op een juiste wijze bereiken. Ik doe de dingen die ik doe om de mensen te helpen tot een juiste houding te komen ten aanzien van wat er gebeurt, en dit zal het lijden verminderen.
Gauw genoeg zal dit “onwetend en egoïstisch lijden” ook jou beïnvloeden. Als het zover is, vergeet me dan alsjeblieft niet te schrijven over hoe jouw mening veranderd is wat betreft de hoeveelheid tijd die mensen aan dit probleem zouden moeten besteden.

Vraag: Is het zinnig om te denken dat de wederkerige haat (of het gebrek aan wederkerige liefde) dat in de wereld onthuld wordt, een weerspiegeling is van de staat waarin de Bnei Baruch groep zich bevindt, of waarin ik me persoonlijk bevind?

Mijn Antwoord: De groep en de wereld zijn met elkaar verbonden, maar op een verschillend niveau: de groep is, wat betreft zijn spirituele stijgen, van de wereld afhankelijk, en de wereld is afhankelijk van de groep om de kracht van het lijden dat erop neerdaalt, te verminderen (ongeacht of het naar de groep wenst te luisteren of niet).

Vraag: Waarom wordt de de keerzijde van de eenheid van de gemeenschappelijke ziel vandaag geopenbaard? Moeten we echt het verwezenlijken van onze connectie met alle mensen in de wereld als pijn voelen?

Mijn Antwoord: Dit is de enige manier om de mensen ervan te overtuigen dat ze hun aard moeten corrigeren. Pijn is de mate van ons verstoorde evenwicht met de Natuur. En wij zijn degenen die de graad ervan bepalen.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Reflections on the Crisis
icon for podpress  Can Global Suffering Be Avoided? [3:35m]: Play Now | Play in Popup | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed