Kunnen We Onze Gedachten Beheersen?

Can We Control Our Thoughts?Vraag: Is er een manier om de constante stroom van gedachten te stoppen? Kunnen we  leren om onze gedachten te beheersen?

Mijn Antwoord: Natuurlijk! We denken vaak aan dingen waar we niet aan willen denken. We proberen vaak onze gedachten tegen te houden, ze te veranderen en ze te vervangen door andere gedachten. Als dit ons niet lukt, voelen we ons vaak zwak en stom, alsof we de controle over onszelf kwijt zijn geraakt.

In werkelijkheid komen onze gedachten niet naar ons toe “uit het niets”. Eerst verschijnt er een verlangen in ons, zelfs als we dit niet voelen. Hierna verschijnt uit het verlangen de gedachte. Het verlangen brengt de gedachte teweeg. Om deze reden denken we alleen aan dingen die we willen: hoe kunnen we krijgen, vasthouden en dingen die we willen ontwikkelen; of hoe kunnen we meer afstand nemen van dingen die we niet willen.

Een gedachte kan het verlangen niet veranderen. Het kan alleen de omvang van het verlangen veranderen, het vergroten of het verkleinen. Op dezelfde wijze kunnen we ook niet een gedachte niet vervangen door een andere.

Om deze reden kunnen we alleen onze gedachten beheersen, door ons verlangen te beheersen. Dus de vraag is eigenlijk: “Hoe kan ik mijn verlangens veranderen?” – Het antwoord is: door onze omgeving – de groep, de boeken en de leraar!

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: Where Do Thoughts, Ideas, and Dreams Come From?
Laitman.com Post: Me or the Creator?
Laitman.com Post: Practical Advice by Rabash

icon for podpress   How Can I Control My Thoughts? [2:09m]: Play Now | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: