Analyse Van De Crisis

Analysis of the CrisisEr staat geschreven:” De enigen die iemand niet benijdt, zijn zijn kinderen en zijn studenten.” Ik ben trots op mijn studenten. Met trots publiceer ik daarom teksten en clips die mijn studenten mij toezenden. Het volgende werd mij toegestuurd door mijn studente Tasha Fridkin uit New York:

Een analyse van de crisis

Het is bekend dat de natuurwetten werken ongeacht of we ze kennen of niet. Niemand zal de wet van de zwaartekracht willen testen door uit het raam te springen, want we kennen het resultaat daarvan uit ervaring.

Echter, er zijn weinig mensen die weten dat er naast de wetten die onze fysieke lichamen beheersen, ook wetten zijn die onze zielen beheersen. Wij zien geen zielen in onze wereld, en de interacties ertussen zijn ook verborgen voor ons. Toch maakt dit deze wetten niet minder streng – het effect ervan is even onoverkomelijk, ook al nemen we de invloed ervan niet duidelijk waar.

Volgens deze wetten zijn al onze zielen verbonden tot een harmonieus en uitgebalanceerd systeem dat is gebaseerd op het principe van geven. Ieder individu geeft maximaal aan het systeem, en neemt er slechts het noodzakelijke minimum van.

De mensheid echter heeft zich anders ontwikkeld. Zij heeft het stadium bereikt waarin elke individu het minimale wil geven en maximaal wil profiteren van ieder ander voor zijn eigen persoonlijke genoegen. Bovendien hebben we dat niet eens meer in de gaten. Iedereen wil toch de lotto winnen – een dollar uitgeven en een miljoen winnen. Maar waar komt dat miljoen vandaan? Het komt van miljoen mensen die elk een dollar uitgaven. Met andere woorden, ieder individu wil van iedereen nemen voor zijn eigen profijt. En dit wordt als volkomen normaal gezien.

Maar het evenwicht tussen ons spiritueel en ons lichamelijk bestaan is verstoord. Het overtreden van de spirituele wet roept duidelijke en aanwijsbare verschijnselen op in onze fysieke wereld, zoals de huidige financiële crisis. Deze crisis is slechts een specifieke manifestatie van de algemene crisis in alle sociale verbanden. Het financiële systeem is het meest kwetsbare, net zoals de bloedsomloop in een organisme, verbindt en doordringt het de hele wereldwijde gemeenschap. In geen enkel deel van het financiële systeem is er iets veranderd; de crisis is zuiver psychologisch. We hebben ons foutief gebruik van de verbindingen tussen ons blootgelegd, met als resultaat dat we het vertrouwen in het systeem verloren zijn en dat het hele systeem is ingestort.

Dus, we hebben een stadium bereikt waarin het uiterlijke -de structuur en de principes van onze integrale systemen, minder belangrijk wordt dan het innerlijke – onze gedachten en de bedoelingen waarmee we deze systemen gebruiken.

Als niet ieder van ons zijn houding tegenover de mensen om zich heen verandert, en zijn gedrag aanpast aan de verbindingen tussen de zielen, dan zullen we tegen de wetten van de natuur blijven ingaan. Dan zullen deze wetten een steeds meer negatieve invloed op ons uitoefenen. Niemand kan hier onderuit: er is geen plaats op aarde waar men zich hiervoor kan bergen, of waar men kan gaan wachten tot de dingen zullen verbeteren.

De wereld valt uiteen. Als je gered wil worden, begin dan met jezelf – met je houding tegenover de mensen om je heen. Niemand anders zal je redden.

De wereld is door ieder van ons gebouwd. De wereld is ons gezamenlijke thuis, en dat is gebouwd volgens de wetten van de natuur. Die wereld kan ons ofwel enorme onmetelijk overvloed brengen, ofwel – als hij gebaseerd is op egoïsme – ons onuitsprekelijk lijden brengen, dat ons dan toch tot verandering zal dwingen.

Verwante materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Remedy for the Global Crisis
Kabbalah Today Article: What Is Happening to Our Economy?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed