Wat voor soort studenten heeft een Kabbalist nodig?

234Opmerking: Er zijn studenten die ons verlaten maar toch op de een of andere manier met ons verbonden blijven.

Mijn antwoord: Die mensen proberen hun studie Kabbalah aan te passen aan onze wereld. Zij kunnen zich niet van ons losmaken omdat zij de egoïstische wereld willen gebruiken voor hun corporele succes.

Iemand staat er bijvoorbeeld op dat ik Kabbalah uitleg aan academici en politici omdat hij in de ogen van de hele wereld wijs wil overkomen, hij voelt zich trots op zijn relatie met Kabbalah.

Dat heb ik allemaal niet nodig, want er is niets groots te vinden in de ‘groten’ van deze wereld. Dan begint hij te klagen over het feit dat ik geen Kabbalah uitleg aan belangrijke mensen en niet voor hen buig.

Waarom zou ik daar behoefte aan hebben? Ik heb studenten nodig die Kabbalah innerlijk, in zichzelf, implementeren en daarmee de wereld corrigeren! Ik houd me niet bezig met de hierboven genoemde “marketing”.

Ik ben, in het algemeen gesproken, niet geïnteresseerd in mensen die de spirituele wetten niet door zichzelf heen laten gaan. Volgens de definitie van Kabbalah worden zij als dieren beschouwd, dat wil zeggen dat zij genoegen nemen met het animale niveau.

Ik negeer hen niet, maar sorteer ze eenvoudigweg volgens de lijn van verlangens. In hen overheersen de verlangens naar deze wereld, ik heb echter mensen nodig met verlangens naar de Hoge Wereld. Stel dat je een verlangen naar de Hoge Wereld hebt gekregen en je dat verlangen gaat omzetten naar verlangens van deze wereld. Blijf daar dan maar bij! Er valt niets mee te beginnen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/04/what-kind-of-students-does-a-kabbalist-need/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. What to Expect from Kabbalah?” 12/28/12

Related Material:
Who Is Closer To The Teacher?
Teacher And Students
The Connection Between Teacher And Student

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: