Lege discussies

511.01Mensen die de Hoge Wereld niet bereiken, praten heel vaak graag over Kabbalah. Hoe kunnen zij erover praten als ze niet in staat zijn om deze methode toe te passen? Ze begrijpen helemaal niet wat het is en trekken hun conclusies naar analogie van iets waarvan ze denken dat het erop lijkt, het hindoeïsme of allerlei psychologische of spirituele praktijken, en daar laten ze het dan bij.

Wij besteden er geen aandacht aan. Wat moet je met mensen die praten over dingen die ze niet voelen en niet zelf hebben ervaren? Dat is niet serieus en het is onwetenschappelijk. Het wordt gedaan door mensen die ofwel wat filosoferen zonder het materiaal te kennen, of hun mening geven zonder er ook maar iets van te begrijpen.

Ik heb zulke mensen ontmoet en soms moest ik naar hen luisteren, omdat het niet fatsoenlijk is om iemand te vertellen dat hij klein en dom is, hoewel hij er misschien belangrijk uitziet, opgeblazen als een kalkoen, en misschien zelfs wetenschapper is.

In de regel begrijpen serieuze wetenschappers dat dit hun vakgebied niet is. Ze verdiepen zich niet in wat ze niet zelf hebben onderzocht. Dat geldt alleen voor filosofen, allerlei mystici en journalisten, zij die denken dat ze iets begrijpen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/empty-discussions/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call. Kabbalah about Cults” 12/18/13

Related Material:

The Difference Between The Human Degree And The Rest

Less Talk, the Cleaner the World

The Power Of Silence

Filed under: Kabbalah Study, Science | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed