Je kunt niemand met geweld tegenhouden

547.05Opmerking: U zei dat als iemand een halve stap verwijderd is van het verlaten van de groep – in feite van het doel waar hij zich al geruime tijd mee bezig gehouden heeft – het geen zin heeft om hem tegen te houden, omdat hij het verlangen niet meer heeft.

Mijn antwoord: Ik ben er niet voor om iemand met geweld vast te houden. Ik voel dat als ik alles geef wat ik kan en de student hierdoor niet verbonden raakt met ons systeem, zijn tijd nog niet gekomen is.

Ik zie er weinig nut in om zijn belangstelling te wekken en hem te lokken. Ik heb hier geen innerlijke kracht en geen innerlijke motivatie voor.

Misschien ook omdat mijn leraar Rabash zo’n houding had, als zijn studenten zorgen voor onderlinge verbinding en steun voor elkaar laten zien, komen ze vanuit deze staat ongetwijfeld verder. Maar als iemand om de een of andere reden uit de algehele verbinding valt, dan valt hij eruit.

Je kunt iemand niet met geweld vasthouden. Als hij hoort over het concept van de praktische gedachte om zichzelf en de wereld te corrigeren, waarvan hij het effect innerlijk bij zijn handelingen gaat voelen, moet hij zich daarvoor inspannen en erin investeren.

Als hij dit niet voldoende doet, is het onmogelijk om hem voortdurend opgeladen te houden.

Uiteindelijk moet hij leren om zichzelf op te laden, om zich te verbinden met een hogere bron.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2023/01/you-cant-hold-anyone-back-by-force/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From KabTV’s “I Got a Call.  I am Fed Up With Everything!” 5/31/14

Related Material:

It Is Time To Build An Incubator

The Group Is My Home, My Family

The Incubator Of Immortality

Filed under: Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: