Er is geen Licht zonder de vrienden

938.02We begrijpen nog niet ten volle hoe belangrijk het is om je hart te openen voor liefde voor de vrienden. Daardoor komen wij namelijk tot liefde voor de Schepper, het kan niet op een andere manier. Het staat ons tegen en het lijkt heel vreemd en onbekend, maar in wezen is dit de manifestatie van de neiging tot het kwaad dat de Schepper heeft gecreëerd om ons te helpen om dichter bij Zijn eigenschappen te komen.

Het blijkt dat ik, als ik mezelf forceer om in het hart van de vriend te komen, een doorbraak maak naar de Schepper. Het hart van de vriend is de tempel, de plaats waar ik de Schepper ontmoet. Tot nu toe voelen we dat niet, en het duurt lang voor we tot dit besef komen. Nu protesteert al het egoïsme in mij tegen mijn verbinding met de vriend, maar dit is de plaats van mijn verbinding met de Schepper.

Het hart van de vriend wordt voor mij de woning van de Schepper. Als het mij lukt om tot het hart van de vriend door te dringen, betekent dit dat ik de tempel binnenga waar de Schepper zich bevindt. Ik was het die dit heilige gebouw heeft gebouwd en zo dichter bij de Schepper kwam.

Daarom is het het belangrijkste om je egoïsme te doorbreken en je een weg te banen naar de harten van de vrienden. Ik hoop heel erg dat we dit steeds beter zullen voelen, totdat dit innerlijke gevoel zich in het allerdiepst van ons hart nestelt, dan zullen we allemaal op het punt gekomen zijn dat we ons als één persoon met één hart mogen verbinden.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/11/there-is-no-light-without-friends/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From a Conversation at a Meal, 10/28/22

Related Material:

Action—Thought—Desire

A Friend Stands on the Way to the Creator

The Creator Shines to Us through Friends

Filed under: Group Work, Spiritual Work, The Tens | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed