Het pad dat wij moeten gaan

232.05In spiritualiteit gebeurt alles in onze gevoelens, niet in het verstand, maar in het zintuig dat verlangen heet.

Om schepselen te creëren en hen de mogelijkheid te geven om het niveau van de Schepper te bereiken, is het nodig om het verlangen zodanig te creëren dat het in een staat komt waarin het mogelijk wordt om de Schepper, d.w.z. het hele universum, te voelen. Met de Schepper bedoelen we namelijk het hele universum dat ons gegeven is met het doel om het te kunnen bereiken.

Hoe komt dit tot stand? Het aanvankelijk geschapen verlangen groeit geleidelijk naar gelijkvormigheid aan de Schepper, het ontdekt de egoïstische neiging in zichzelf die absoluut tegengesteld is aan Hem, het verlangen wordt versplinterd en moet zich herscheppen vanuit een situatie die tegengesteld is aan de Schepper, naar een situatie die aan Hem gelijkvormig is.

Dit is het uitgangspunt van de weg die wij moeten gaan. Een deel van deze weg vindt plaats tijdens de voorbereiding, als wij onszelf nog niet voelen. Net zoals de conceptie van een mens in onze wereld plaatsvindt als twee krachten, vader en moeder, door copulatie alle voorwaarden scheppen voor de ontwikkeling van een kind (een nieuw verlangen) dat dan uit hen voortkomt en zich zelfstandig gaat ontwikkelen.

Zo moeten wij onszelf voorstellen als werkelijk onafhankelijke verlangens die enerzijds door de Schepper worden bestuurd en anderzijds absoluut onafhankelijk van Hem zijn. Dit betekent dat wij moeten bepalen wat onze vrijheid is en wat onze directe afhankelijkheid of ons gebrek aan onafhankelijkheid is.

Deze twee tegengestelde krachten moeten gelijktijdig in ons werken. Wij moeten ze in evenwicht brengen, ze samenvoegen en ze zo richten dat ze elkaar aanvullen.

Zo zal uit deze twee krachten – de kracht van ontvangen en de kracht van geven – iets groeien wat “gelijkvormig aan de Schepper” genoemd zal worden. De mate waarin wij in deze kracht tegengesteld zijn aan de Schepper, zal bepalen in welke mate wij werken aan gelijkvormigheid aan Hem. Dan zal het gevormde schepsel Adam genoemd worden, wat gelijkvormig aan de Schepper betekent.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/08/the-path-we-must-walk/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the “Arava” Convention in Europe—Lithuania 2022, Lesson 2, 7/24/22

Related Material:

First Steps In Spirituality

Unifying The Two Forces Of Nature Within

125 Degrees Of Revelation

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: