Wanneer worden mijn gebeden verhoord? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wanneer worden mijn gebeden verhoord?

De Schepper hoort elke vraag, eis en roep – elk gebed. Maar inderdaad, wat beantwoordt Hij?

Onze gebeden worden beantwoord in de mate waarin ze overeenstemmen met het plan van de Schepper en Zijn wensen voor ons.

Wat is de wens van de Schepper voor ons? Hij wenst voor ons dat wij ons positief verbinden met elkaar, in overeenstemming met Zijn eigenschap van Liefde.

Het maakt niet uit hoeveel conflicten, verdeeldheid en haat we misschien naar elkaar voelen, we zullen allemaal moeten groeien en de meest verheven staat die voor ons is bereid moeten realiseren: een staat van volkomen liefde voor elkaar.

Liefde ontstaat als we een revolutionaire verandering ondergaan in onze houding naar elkaar. Als we elkaar gaan steunen en bemoedigen en we er allemaal naar streven om elkaar te vervullen. Met andere woorden, liefde betekent dat we overschakelen van alleen aan onszelf te denken naar het denken aan het welzijn van iedereen buiten ons.

Een gebed om een dergelijke liefde te bereiken, wordt beantwoord. Het moet echter diep uit ons hart komen dat wij werkelijk alleen het beste voor anderen willen, wij moeten niet zomaar wat woorden zeggen die geen inhoud hebben.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/04/how-do-i-get-my-prayers-answered-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Based on KabTV’s “News with Kabbalist Dr. Michael Laitman” on March 3, 2022. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Photo by Sylvain Brison on Unsplash

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed