Lockdown in China: Voedseltekorten wekken woede op (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Lockdown in China: Voedseltekorten wekken woede op

China heeft bijna geen voedsel meer en mensen worden wanhopig. Het is geen klein probleem als meer dan 190 miljoen inwoners in ongeveer 23 steden geheel of gedeeltelijk in lockdown zijn als onderdeel van het officiële “nul-Covid”- beleid na een recordaantal gevallen, vooral in Sjanghai, het epicentrum van de uitbraak.

Shanghai, de dichtstbevolkte stad van China met 26 miljoen inwoners, meldt dagelijks duizenden nieuwe besmettingen met Covid-19, de grootste stijging sinds het virus in 2019 in de centrale stad Wuhan opdook. China is een van de laatst overgebleven naties die zich nog inzetten om de pandemie uit te roeien, in tegenstelling tot het grootste deel van de wereld dat probeert te leven met het virus in zijn Omicron-variant.

De strenge lockdown in Shanghai heeft gevolgen voor miljoenen mensen die te kampen hebben met voedseltekorten, sommigen zeggen dat ze al verhongeren. Ouders worden onder dwang gescheiden van hun kinderen die positief getest zijn. Terwijl de levensomstandigheden blijven verslechteren zonder dat het einde in zicht is, neemt de woede van de bevolking toe. De gewoonlijk gedisciplineerde en gehoorzame Chinezen trotseren de autoriteiten met straatprotesten en waarschuwen voor de gevolgen, waaronder mogelijk burgerlijke onlusten.

Het voedseltekort zou inderdaad grote gevolgen kunnen hebben voor de Chinese samenleving. Er is niets belangrijker dan voedsel. Het is letterlijk de basis van levensonderhoud voor elke samenleving. Voedsel is onze belangrijkste behoefte op de schaal van menselijke verlangens, gevolgd door seks, gezin en familie, geld, eer en kennis. Rationeel denken werkt niet bij een lege maag en wat dan de geest bezighoudt, is een manier om tegen elke prijs in de basisbehoeften te voorzien.

Als gevolg van de pandemie maken de Chinezen ongetwijfeld grote veranderingen door. Het is een volk met een heel sterke basis en traditie, dus elke verandering die zij meemaken kan een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Maar kan de sociale druk die het volk ervaart het bestuur van China veranderen? Besturen is tegenwoordig overal in de wereld een probleem. Landen die verwachtten volledige hegemonie over anderen te hebben, realiseren zich dat dit niet langer zo eenvoudig is als grote massa’s mensen zich verzetten.

Regeren zou gemakkelijker zijn als er een koning was die volgens het familie-erfgoed zou regeren, het volk kon leiden en als het volk zijn mandaat zou aanvaarden als onderdeel van een overeengekomen afstamming. Maar dat is niet het geval, dus nu moeten mensen inzien dat de natuur optreedt als de opperste koning. De mensheid moet geen grote veranderingen meer verwachten van regeringen en politici, het aardse bestuursniveau, maar beseffen dat er een superieur rijk is, het rijk van de natuur dat ons leven, het virus en alles wat er in deze werkelijkheid bestaat, bestuurt.

Wij zullen deze heerschappij kunnen aanvaarden als we beseffen dat we onze problemen op het gebied van voorzieningen en gezondheid kunnen oplossen als we in het reine komen met de kracht van de natuur. We moeten ermee in evenwicht komen door te erkennen dat we een prijs moeten betalen voor overbevolking en de uitbuiting van onze beperkte natuurlijke hulpbronnen.

En nog belangrijker is, dat we inzien dat we niet zonder gevolgen kunnen doorgaan met het uitbuiten van anderen, alleen voor ons eigen gewin. In een niet al te verre toekomst zullen zowel de Westerse als de Oosterse culturen moeten ontdekken dat het de mensheid ontbreekt aan gevoel van wederzijdse verantwoordelijkheid.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/04/china-lockdown-food-shortages-anger-aplenty-linkedin/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Filed under: Coronavirus, Crisis, New Publications | Add Comment / Ask Question →

 

 

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed