Wat kunnen we leren van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland? (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman op Quora: Wat kunnen we leren van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland?”

Wij moeten leren dat de oorzaak van oorlog bestaat uit de haat die onder ons allemaal aanwezig is. We moeten dan ook oorlog voeren tegen deze haat en onszelf pushen tot de strijd tegen ons eigen ego – de kracht in ons die er voortdurend voor zorgt dat we ons eigenbelang belangrijker vinden dan het belang van anderen – boven ons ego uitstijgen en ons positief met elkaar verbinden. Als we dat doen, zullen we winnen en een situatie bereiken waarin er geen oorlog meer is.

Op het ogenblik zien we dat elke partij de andere partij aanwijst als egoïsten, fascisten, het is een sneeuwbalgevecht. We zien herhalingen van scènes waarvan we dachten dat ze tot het verleden behoorden, zo’n 100 jaar geleden: van vluchtelingenkinderen en oude mensen die buiten in de vrieskou staan, tot afschuwelijke situaties na de strijd. Ons ego zal ons echter scènes van zelfs duizend jaar geleden laten zien voordat we tot het besluit komen dat we het ego los moeten laten.

Hoewel ons ego tot onze aard behoort en het natuurlijk is om meer aan onszelf dan aan anderen te denken, missen we toch nog een beeld dat ons ervan doordringt dat we wel moeten komen tot de erkenning van het kwaad. “Erkenning van het kwaad” betekent dat we ons bewust worden van het kwaad dat inherent is aan onze egoïstische natuur, namelijk dat ons ego alleen ons ik laat voelen, en dat we in plaats van ons ik anderen moeten gaan voelen, namelijk de overgang moeten maken van “ik naar wij”.

Zo’n overgang wordt een “correctie” genoemd. Totdat we een dergelijke correctie ondergaan, zal het voelen van ons ik – ons ego – ons blijvend laten lijden. We moeten dus zoeken naar een manier waarop we de gigantisch grote shift van “ik naar wij” zo snel mogelijk kunnen maken en onze gebeden er ook op richten dat we deze allerbelangrijkste correctie kunnen ondergaan.

Based on the video “What Should We Learn from the Russia-Ukraine War?” with Kabbalist Dr. Michael Laitman and Oren Levi. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2022/03/what-should-we-learn-from-the-ukraine-and-russia-war-quora/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

Filed under: Crisis, Egoism, Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed