Het werk van de Schepper

557Vraag: Hoe meer wij een lege ruimte tussen ons creëren, hoe meer de Schepper bereid is die te vullen. Trekt de vreugde van ons verlangen Hem aan? Wil Hij ons helpen om de ladder van de niveaus op te klimmen? Worden wij zo Zijn partners?

Antwoord: Ja, maar we moeten er ook nog iets aan toevoegen: niet wij scheppen de lege ruimte tussen ons, dat doet Hij, en Hij vult die ruimte.

De Schepper doet alles wat nodig is voor ons om te beseffen wat de aard van deze ruimte is en ons te laten begrijpen wat we moeten doen als we die leegte voelen. Zo dwingt Hij ons om de afstand tussen ons te beseffen en te weten wat wij moeten corrigeren.

Vraag: De Schepper heeft twee favoriete spelletjes: verstoppertje en tikkertje. Hoe kunnen we dit in het voordeel van de groep gebruiken?

Antwoord: Speel die spelletjes ook maar. Je hebt gelijk, de Schepper komt of dichterbij of Hij verwijdert Zich van ons. En jij doet dat ook. Leer van Hem hoe Hij werkt, en handel zo voor jezelf.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2022/02/the-work-of-the-creator-2/

Voor meer informatie: https://www.facebook.com/KabbalahInfoHolland

From the International Convention “Rising Above Ourselves” 1/9/22, “Asking the Creator to Fill the Place Between Us” Lesson 7

Related Material:

Movement In The Spiritual World

We Demand Non-Stop

Preparation For The Work Of The Creator

Filed under: Conventions, Daily Kabbalah Lesson, Events, Group Work, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: