Welk gebed wordt beantwoord?

Een gebed moet nooit beantwoord worden: als het beantwoord wordt, is het geen gebed meer maar wordt het een overeenkomst (Oscar Wilde).

Mijn antwoord: In principe moet er constant een gebed stromen van één van de manieren van uitdrukken naar een tweede, dan naar een derde, enzovoort, totdat het een zodanige vorm heeft aangenomen dat de Schepper bereid is om zich erin te kleden. Dan zal alles in evenwicht komen.

Vraag: Wat betekent: “de Schepper kleedt zich erin”?

Antwoord: Gebed is mijn houding naar het leven, bij alles wat ik heb meegemaakt, mijn houding naar de Bron, de Schepper, het gebed geeft uitdrukking aan mijn diepste relatie met het leven in alle opzichten en daardoor aan mijn relatie tot de Bron. Dit is het ware gebed.

Vraag: Vorm ik het of wordt het onbewust in mij geboren?

Antwoord: Het wordt geleidelijk gevormd.

Vraag: Betekent dit dat ik het niet gewoon kan samenstellen? Stelt mijn leven dit gebed samen?

Antwoord: Natuurlijk. We hebben het niet over filosofie.

Vraag: Bevat het mijn hele leven?

Antwoord: Alles. Een mens vormt zijn leven lang gebeden.

Vraag: Hoe moet ik leven om een waar gebed omhoog te brengen, een gebed dat beantwoord zal worden?

Antwoord: Je moet proberen om je hart te openen, dan zal je zien wat voor gebed zich daar bevindt en hoe het naar buiten komt. Je moet het echt op deze manier doen. Anders is het geen gebed.

Vraag: Al u zegt “hart”, wat bedoelt u dan?

Antwoord: Ik bedoel al je diepste verlangens en dromen, of beter gezegd: wat jij eist van het leven.

Vraag: Wat zijn eigenlijk al die onmogelijke verlangens?

Antwoord: Het betekent dat je met die verlangens naar de Schepper wilt gaan. En je wilt dat Hij je uitlegt waarom Hij ze niet vervult. 

Vraag: Welke onmogelijke verlangens van mij zullen worden beantwoord?

Antwoord: Niet meer dan één, als je ooit ergens naar verlangd hebt, heb je er toen op gerekend dat die verlangens door de Schepper vervuld zouden worden? Dat heb je niet echt verlangd! Je hebt naar de Schepper verlangd, dat Hij ze zou vervullen. Dit is de ware vervulling.

Dit betekent dat je geen geld verlangde, geen geluk, roem, fortuin, wat dan ook, maar je wachtte op de Schepper, dat Hij je zou helpen, want je wilde dat Hij je verlangens zou vervullen en alleen dat maakt je blij. Verder heb je niets nodig! Alleen Hem! Zelfs als Hij maar één druppeltje vervulling geeft, is dat genoeg, want Hij deed het!

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/12/which-prayer-is-answered/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “News with Dr. Michael Laitman” 11/15/21

Related Material:

I Ask To Change Me, Not The Creator

Praying In Order To Change

The Prayer Of The Stony Heart

Filed under: News, Prayer and Intention, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed