Op weg naar de juiste spirituele combinatie

Opmerking: Kabbalah zegt dat de aard van een vrouw bestaat uit het ontvangende deel en dat de aard van een man het gevende deel is.

Mijn antwoord: Dit is afhankelijk van de context. In de spirituele wereld wordt de eigenschap van geven mannelijk genoemd en de eigenschap van ontvangen vrouwelijk. We hebben het dan niet over een man en een vrouw in onze wereld. Spirituele krachten zijn op deze manier verdeeld.

Waar zien we dit terug? Als een man op de juiste manier Kabbalah toepast, bereikt hij als eerste de spirituele kracht en dan draagt hij dit over op de vrouw. Maar de vrouw helpt hem daarbij, zonder haar hulp kan hij niets bereiken. De vrouw is het verlangen dat de man nodig heeft om de Hoge Kracht te bereiken, de Schepper te onthullen.

Hun partnerschap is dus noodzakelijk vanaf het allerlaagste niveau. Daarom accepteerden Kabbalisten in het verleden geen mannen die niet getrouwd waren als hun studenten.

Maar in onze tijd is er – om de ware spirituele staat te bereiken – een combinatie nodig van zowel een man als een vrouw, beiden gericht op de Schepper.

Hopelijk komen we nu dichterbij de generatie waarin de juiste spirituele combinatie tussen paren zal verschijnen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/11/toward-the-right-spiritual-combination/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Close-Up. Emancipation”

Filed under: Man and Woman, Women’s Spirituality | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: