Een speciale tijd

Vraag: Wat vindt u bijzonder aan wat er nu allemaal gebeurt?

Antwoord: Ik denk dat we in een bijzondere tijd leven. We bevinden ons in een situatie waarin de mensheid zich steeds dieper bewust wordt van haar egoïstische aard. Ik hoop dat dit ons de gelegenheid geeft om onze staat te begrijpen en een manier te vinden om er iets aan te doen.

Vraag: Waar maakt u zich persoonlijk zorgen over?

Antwoord: Eerlijk gezegd maak ik me maar over één ding grote zorgen, verder nergens over. Zoals de grote Kabbalist van het begin van de 20e eeuw, Baal HaSulam, schrijft zijn we deel van de laatste generatie, dit betekent dat wij de generatie zijn die moet gaan erkennen dat ons egoïsme uiteindelijk inferieur is, dat wij het niet kunnen corrigeren en dat het ego alleen geheeld kan worden als we er bovenuit stijgen.

Om een mens zover te brengen, is er een groot aantal negatieve krachten die lijden zullen veroorzaken waardoor er zelfs een derde en vierde nucleaire wereldoorlog kan uitbreken. Daarom maak ik mij zorgen over de vraag of wij hierdoor erkenning en correctie zullen bereiken of dat wij een enorm lijden zullen meemaken.

Vraag: Dus enerzijds voelt u zich uiterst rustig en anderzijds bent u bezorgd?

Antwoord: Ik voel me rustig omdat we de uiteindelijke staat hoe dan ook zullen bereiken. Dat is duidelijk, maar het is nog heel ver weg. In principe is het dichtbij, maar het hangt ervan af hoe je het bekijkt, want het ligt in onze handen om er een sprong naar toe te maken, om het egoïsme af te wijzen, om te proberen naar een ander niveau van onderlinge communicatie te gaan. Als we dat niet doen, zullen we gedwongen worden door de invloed van een angstwekkende dwingende kracht.

Vraag: Is het iets realistisch dat een individu die uiteindelijke staat kan zien?

Antwoord: Kabbalisten zien het. En de rest van de mensen zullen enigszins moeten gaan aanvoelen dat het onmogelijk is om verder te leven in het paradigma waarin wij nu bestaan en zij zullen daarmee moeten gaan instemmen.

Instemming geeft een mens de mogelijkheid om te beseffen dat een andere vorm van zijn houding tegenover de wereld, tegenover mensen, geliefden, tegenover de verbinding tussen ons, noodzakelijk is. We moeten onze negatieve, egoïstische omgang met elkaar inruilen voor positieve, altruïstische interacties die de hele ruimte tussen ons zullen vullen.

We moeten dit gaan beseffen. Ik zeg “beseffen” omdat alle handelingen in feite door de natuur worden uitgevoerd, maar dan wel in overeenstemming met onze wensen.

Vraag: Is er iets dat u nu bijzonder inspireert?

Antwoord: Ik word geïnspireerd door het feit dat deze periode helemaal vol is met allerlei gebeurtenissen die ons met een grote snelheid veranderen. Dit is onvergelijkbaar met wat we in vorige generaties hebben meegemaakt.

Ik hoop heel sterk dat wij in een situatie zullen komen waarin wij werkelijk beseffen dat het kwaad van het egoïsme onze doodsvijand is, en dat wij al het mogelijke gaan doen om dit uit de weg te ruimen.

https://laitman.com/2021/11/special-time/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Kabbalah Express” 10/19/21

Related Material:

Time Is The Subjective Feeling That Something Missing Will Come Later On

Time And Space According To The Wisdom Of Kabbalah

Consciousness: Beyond Time And Space

Filed under: Crisis, Egoism, Globalization, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed