Leven in een schijnwerkelijkheid (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Leven in een schijnwerkelijkheid

Het is onze standaard denkwijze dat iedereen er op uit is om ons te benadelen, een eten of gegeten worden realiteit. We leven voortdurend in de angst dat iedereen van ons wil profiteren, misbruik van ons wil maken en ons wil vernederen, als we dan niet op onze hoede zijn, zullen we bij iedere stap worden gekwetst. Erger nog, we hebben het gevoel dat de hele realiteit zo werkt. Maar als dat het geval was met de hele realiteit, zouden cellen dan ooit kolonies stichten en organismen vormen? Zouden moleculen zich dan ooit verenigen om organen te vormen, zouden atomen zich dan ooit verenigen om moleculen te creëren? Als dit het geval zou zijn, zou er geen leven zijn, er zou zelfs geen universum zijn. Er zouden alleen afzonderlijke deeltjes zijn die afzonderlijk van elkaar bestaan en nooit iets complexers dan zichzelf zouden creëren.

De werkelijkheid die wij ervaren is dus niet de ware werkelijkheid – de werkelijkheid die ons heeft geschapen, ons in stand houdt en het ons mogelijk maakt om deze zinnen te lezen. In de ware werkelijkheid bestaat alles in harmonie met elkaar en samen vormen alle delen een volmaakt geheel. In de ware wereld neemt niets en niemand meer dan nodig is om zichzelf in stand te houden, het systeem is volmaakt en harmonieus.

Zoals onze cellen automatisch functioneren en het harmonieuze organisme vormen dat wij zijn, zo doet alles in de natuur dat eveneens. De “mentaliteit” van de werkelijkheid is niet uitbuiting, maar harmonie en alles en iedereen volgt die harmonie, behalve wij mensen.

Wij zijn het enige element in de werkelijkheid dat voor zichzelf meer wil nemen dan het nodig heeft, dat wil consumeren en vernietigen, vernederen en veroveren, misbruiken en betuttelen en er genoegen in schept om anderen te kwetsen. Omdat we zo denken en handelen, denken we dat iedereen zo denkt en handelt. En omdat we vanuit die aanname leven, hebben we een lelijke wereld gecreëerd naar het voorbeeld van onze eigen lelijkheid.

Er is echter een goede reden waarom we zo kwaadwillend geschapen zijn. Het streven om uit deze bedroevende situatie te komen, zal ons helpen om te begrijpen hoe de hele werkelijkheid in werkelijkheid functioneert. De natuurlijke instincten die alle schepselen naar harmonie leiden, zijn ons ontzegd, juist om deze harmonie uit eigen wil en via ons eigen bewustzijn te kunnen ontwikkelen. We zijn lelijk gemaakt om juist vanuit die staat de mogelijkheid te hebben om voor schoonheid te kiezen.

Het verschil tussen instinctief of bewust in harmonie met de hele schepping handelen, is te vergelijken met het verschil tussen een deel van een organisme zijn of de mind zijn die het organisme bestuurt en zijn handelingen richting geeft. Het is de bestemming van de mensheid om die mind, dat bewustzijn, te worden.

Om daar te komen, moeten we beginnen met het beoefenen van harmonieuze verhoudingen in plaats van het volgen van onze inherente, uitbuitende aard. Om dit te bereiken, is het noodzakelijk dat we ons realiseren dat we in een schijnwerkelijkheid leven, dat de ware werkelijkheid harmonieus en compleet is en dat alleen onze gebrekkige perceptie daarvan ons ervan weerhoudt om de waarheid te zien en in die volmaakte wereld te leven.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/09/living-in-a-false-reality-linkedin/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Filed under: New Publications, Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed