Hier is mijn home

Israël is niet zo’n aantrekkelijk land voor immigranten vanwege de hoge kosten van levensonderhoud, de militaire dienstplicht en de dreiging van terrorisme. De situatie in het land is niet eenvoudig en dat is in de loop der jaren niet verbeterd, alleen maar verslechterd. En toch, als ik vandaag voor de keuze zou staan om te emigreren, zou ik opnieuw voor Israël kiezen, zoals ik dat veertig jaar geleden ook heb gedaan.

In de loop der jaren heb ik vele landen bezocht, lezingen gegeven, gesproken over de wetenschap van Kabbalah en ik heb ook gewoon gereisd om de wereld te leren kennen. Maar ik kan me niet voorstellen dat ik ergens anders zou willen wonen, in een ander land, hoewel mij meer dan eens is gevraagd of ik wilde verhuizen, ik kan het niet.

Ik kan me niet voorstellen dat ik ergens in het buitenland zou wonen, buiten mijn thuis. Ik voel me thuis in Israël. Om in Israël te gaan wonen, heeft een mens een extra stimulans nodig. Voor mij was die stimulans een gevoel van verbondenheid met dit land, met dit volk, met deze plek.

Hoewel ik niet van dit klimaat houd en ook niet van de manier waarop mensen hier met elkaar omgaan, wat je hier ook ziet in het dagelijks leven, ik houd er niet van. Maar tussen deze eilanden van haat heerst er overal een speciaal veld dat “spiritualiteit” heet.

De mensen zelf weten niet van dit bestaan, maar ik voel deze spiritualiteit.

Op die plek, tussen de ene en de andere mens, waar liefde zou moeten zijn, is er nu haat, maar dankzij mijn houding en mijn opvatting over hen, verander ik haat in liefde en van daaruit leef ik. Ik kan een dergelijke spiritualiteit nergens ter wereld vinden. Ik voel dat er een speciale geest in deze mensen aanwezig is, en daar zal verandering in komen, zoals er geschreven staat: “uit een baby zal een held groeien”.

Er is hier een bepaalde geest die geboren kan worden, uit zijn schuilplaats kan komen en een grote bron van spiritualiteit zal worden voor de hele wereld.

Daarom wil ik hier, alleen hier wonen, er bestaat geen andere plek voor mij. Zo’n geest kan alleen in de Israëlische samenleving aanwezig zijn. De correctie zal meer tijd vragen, maar daaruit zal het Hoge Licht voortkomen, de Hoge Kracht waardoor de wereld omarmd wordt, deze Kracht zal iedereen verheffen naar volledige verbondenheid en integratie met de Schepper.

Deze geest is niet vervat in de aarde zelf, niet in stenen en niet in mensen. Maar hij bestaat in een potentiële vorm tussen iedereen en kan uit zijn schuilplaats komen op voorwaarde dat mensen hun houding tegenover elkaar tenminste een klein beetje veranderen.

Ik ben overal geweest, in Moskou, New York en in vele plaatsen waar men mij aanbood om te blijven en daar in vrede en welvaart te leven. Maar voor mij is dit onaanvaardbaar, want het is onmogelijk om elders het gevoel en de vervulling te krijgen die ik in Israël voel.

Om deze hoge geest te voelen, is het nodig om deze haat tussen mensen in je verbeelding om te keren en te voelen dat het een bron van spiritualiteit kan worden, een accumulator van de Hoge Kracht, een amplifier voor het voelen van de Schepper in onze wereld. Stel je eens voor hoe de kracht van geven en liefde in deze natie zal exploderen door de tegengestelde relaties die tussen mensen zijn ontstaan.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/10/here-is-my-home/

https://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “A Conversation with Journalists” 10/12/21

Related Material:

The Call Of The Soul For The Promised Land

Who Is Attracted To The Land Of Israel?

A Desire, A Point, And Light

Filed under: Israel, Israel Today, Nations of the World | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed