Mannen en vrouwen vullen elkaar aan

Vraag: Bestaat er zoiets als vrouwelijke intuïtie in Kabbalah? En zo ja, hoe beïnvloedt Kabbalah dit en is er hulp om het te ontwikkelen?

Antwoord: Natuurlijk bestaat dat. In onze wereld staat een vrouw veel dichter bij de natuur. Ze is in alle opzichten veel realistischer dan een man die tot aan het einde van zijn leven een kind blijft.

Dankzij het feit dat een vrouw kinderen moet baren en opvoeden, ontvangt zij op een bepaalde manier van het hoge systeem, van de Schepper, Zijn functies: baren, het volgende niveau van de natuur ontwikkelen, de volgende generatie.

Daarom is een vrouw in onze wereld volwassener en realistischer dan een man. Dit wordt echter gecompenseerd door mannen door middel van eigenschappen die vrouwen niet hebben.

Ik denk dat de bestaande afzonderlijke mannen- en vrouwengroepen elkaar in principe aanvullen. Daarom is het niet nodig om ook maar iemand onder druk te zetten, geef iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen.

Wij zijn pas de eerste generatie van de open ontwikkeling van Kabbalah in de wereld. Daarom moeten we dit verschijnsel eerst aan onszelf toetsen, dan zal van daaruit duidelijk worden en zullen we leren hoe we verder moeten gaan.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/08/men-and-women-complement-each-other/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Videoconference” 7/28/21

Related Material:

The Spiritual Role Of Women, Part 2

A Man And A Woman – Mutual Completion

“Men Are From Mars, Women Are From Venus”

Filed under: Man and Woman, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed