Hoe kunnen wij hernieuwbare energie produceren? (Quora)

Michael Laitman op Quora: Hoe kunnen wij hernieuwbare energie produceren?

Wij gebruiken maar een heel klein gedeelte van de beschikbare productiviteit van de energiebronnen die we uit de natuur ontvangen, dat komt omdat we de natuur egoïstisch gebruiken. Met andere woorden, omdat onze voornaamste overweging is hoe we onszelf kunnen bevoordelen ten koste van anderen en de natuur, onttrekken we in dezelfde mate maar een heel kleine hoeveelheid van de beschikbare energie aan de natuur.

Als we echter op een altruïstische manier met de natuur zouden omgaan, als we met de natuur zouden samenwerken volgens het altruïstische principe waarmee zij met ons omgaat, zouden we alle beschikbare energie van de natuur ontvangen.

Het ontbreekt de mensheid aan begrip van wat de bron van de natuur is en hoe zij werkt. Eenvoudig gezegd: de natuur is een altruïstische kwaliteit. Zij verhoudt zich tot de gehele schepping op het levenloze, vegetatieve, animale en menselijke niveau zonder op eigen voordeel uit te zijn, maar alleen ten bate van de schepping. Als wij zo’n houding zouden aannemen naar elkaar en zouden streven naar de houding “Heb je naaste lief als jezelf”, zouden we veel meer energie uit de natuur kunnen halen, dan zouden we evenwicht en balans met de natuur bereiken en zou het ons aan niets ontbreken. We zouden op een harmonieuze, integrale manier samengaan met de natuur en een positieve reactie van haar ontvangen in plaats van een negatieve.

Het is alsof de natuur haar energie nu onwillig met ons deelt, alsof zij verplicht is om een klein deel van haar energiebronnen voor ons vrij te maken. Maar door evenwicht te bereiken met de natuur, zullen wij de onuitputtelijke energie kunnen ontvangen die inherent in elke atoom geplaatst is. Daarom ligt de oplossing voor een positieve toekomst in onze overgang van egoïstische relaties naar altruïstische, en in de nodige educatie om zo’n overgang soepeler te laten verlopen.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/08/how-can-we-produce-renewable-energy-quora/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

Based on a Q&A with Kabbalist Dr. Michael Laitman on September 9, 2006. Written/edited by students of Kabbalist Dr. Michael Laitman.

Filed under: Q&A, Quora | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: