Als klei in de handen van de coach (Linkedin)

Mijn nieuwe artikel op Linkedin: Als klei in de handen van de coach

Misschien was wel een van de meest symbolische beelden van de Olympische Spelen in Tokio, die vorige week eindigden, dat van de Israëlische gouden medaillewinnares Linoy Ashram die, nadat ze de medaille in ontvangst had genomen, naar haar coach ging en de medaille om de nek van haar coach hing. Met deze symbolische daad gaf Ashram aan dat ze voelde dat haar coach, Ayelet Zusman, de medaille evenzeer verdiende als zijzelf.

Inderdaad, voor een atleet is een coach alles, als een moeder en een vader voor een kind. Zonder de coach is een atleet een ongepolijste diamant. Doordat de atleet hard werkt, transformeert de coach het talent in medailles. De band tussen die twee is werkelijk uniek en dat spreekt vanzelf.

In de Talmoed staat de volgende voor de hand liggende oude waarheid beschreven: “Men zou op alles en iedereen jaloers kunnen zijn, behalve op zijn zoon en zijn leerling” (Sanhedrin 105b). Inderdaad, de ware leraar stopt alles wat hij of zij heeft in de leerling, en wat de leerling ook bereikt, het is alsof de leraar het eveneens bereikt.

Ik had ook mijn leraar, mijn “coach”, als je het zo wilt noemen. Hij leerde mij alles wat ik weet en tot op de huidige dag voel ik dat hij bij me is. Als ik ooit zijn grootheid mag bereiken, is het dankzij hem.

Zo hoop en bid ik dat mijn eigen leerlingen zullen bereiken wat ik heb bereikt en meer, en dat zij de leraren van de mensheid zullen worden en de mensheid naar eenheid en liefde voor anderen zullen leiden. Voor een leraar is de leerling in zijn handen, zijn geest. Je stopt in de leerling alles wat je zelf wilde bereiken, zodat de leerling het zal voortzetten. Het is een band die de liefde overstijgt, en als het over de Wijsheid van Kabbalah gaat, is het een commitment die zowel de leraar als de leerling aangaan in het belang van de hele mensheid.

Artikel in het Engels: https://laitman.com/2021/08/as-clay-in-the-hands-of-the-coach-linkedin/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Filed under: New Publications | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: