Criteria voor twee werelden

Vraag: In onze wereld voelen we allemaal ups en downs in ons verlangen om te ontvangen, namelijk meer of minder vervulling of een stemmingsverandering. Dit kan zelfs een aantal keren per dag gebeuren, afhankelijk van de situaties die we in ons leven tegenkomen. Wat zijn de ups en downs in Kabbalah, op het spirituele pad?

Antwoord: Het spirituele pad is het pad naar de eigenschap van geven, dat is de belangrijkste eigenschap van de Hoge Wereld.

Onze wereld is gebouwd op de eigenschap van ontvangen, egoïsme, en de spirituele wereld is het tegengestelde van onze wereld en is gebouwd op de eigenschap van geven. In dit opzicht zijn er ook daar ups en downs.

In onze wereld voelen we dat op basis van de vraag of ik meer of minder heb ontvangen, of ik gewonnen heb of enigszins verloren heb, in de spirituele wereld gaat het over de vraag of ik dichterbij de eigenschap van geven ben gekomen of er wat van verwijderd ben geraakt.

Bovendien, in onze wereld kunnen we werken met behulp van het egoïsme, we willen meer bereiken, soms kunnen we onze kracht voelen, de kracht van het denken, onze wilskracht, de kracht om het doel te bereiken en we voelen ons in verband daarmee ofwel in een opgang ofwel in een neergang, maar dan hebben we in de spirituele wereld geen kracht om met de eigenschap van geven te werken.

Wij hebben zelfs geen enkel idee wat dat is. Bovendien, als ik over geven nadenk, maak ik onmiddellijk, automatisch, onbewust al, de afweging: wat zal het me opleveren, wat is het voordeel. Anders heeft het voor mij geen zin om te geven.

Ik kan mij er niet zelf toe zetten om erover na te denken, zo totaal egocentrisch is onze aard. Daarom is het belangrijkste in Kabbalah dat we de eigenschap van geven enigszins meester worden, zodat dit gaat werken in ons. Deze eigenschap omringt ons en wordt de Schepper genoemd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/06/criteria-for-two-worlds/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

Het volgende blog wordt op maandag 7 juni geplaatst. Na het virtuele Kabbalah Congres: “From Ten to One”

From KabTV’s “Spiritual States. Spiritual Ascent and Descent”

Related Material:

What Is A Descent In Spirituality?

Feeling Spiritual States

How Is A Spiritual Ascent Felt?

Filed under: Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: