Een convenant met de Schepper sluiten

Vraag: Wat betekent het dat wij een convenant met de Schepper sluiten? Over wat voor convenant hebben we het?

Antwoord: Een convenant betekent dat wij al gemeenschappelijke voorwaarden hebben waardoor ik wil streven naar mijn commitment om te handelen in het belang van de Schepper, dan vraag ik de Schepper om mij te helpen bij het realiseren van mijn kwaliteiten en mijn verlangens naar geven en liefde, naar gehechtheid aan Hem.

Vraag: Kunnen we zeggen dat een mens dan dingen doet voor verbinding met de groep? Eerst gebeurt dit natuurlijk zonder enig gevoel, maar als een mens de eigenschap van geven verkrijgt, gaat hij al spiritualiteit voelen, wat “wij zullen horen” wordt genoemd, en dan komt hij in een staat van gelijkvormigheid met de Schepper. Wordt dit al een convenant genoemd, op minimumniveau?

Antwoord: Ja. Maar eerst handelt hij eenvoudigweg blindelings, zonder dat hij enige verbintenis voelt, dan bereikt hij een staat waarin dat wat hij voor de Schepper doet de zin van zijn bestaan wordt.

Vraag: Maakt het verschil of hij zich er wel of niet goed bij voelt?

Antwoord: Het maak niet uit wat hij voelt, wat hij veronderstelt of wat hij in de toekomst zal krijgen. Dit betekent dat er geen sprake van tijd of afstand is, helemaal niets! Alleen van de maximale goede invloed van hem naar de Schepper toe via mensen, niet regelrecht naar de Schepper, maar via mensen. Dit wil hij in praktijk brengen.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/05/making-a-covenant-with-the-creator/

http://www.facebook.com/KabbalahAcademyNederland

From KabTV’s “Spiritual States” 4/9/21

Related Material:

We Shall Do And We Shall Hear!

The Great Assembly At The Foot Of The Mountain

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: