“Geloof niet in jezelf tot op de dag waarop je overlijdt”

Beste Michael Laitman,

Ik heb allerlei spirituele stromingen beoefend: Ik ben Boeddhist geweest, Hare Krishna, ik heb de Veda’s bestudeerd, ik heb me tot de Islam bekeerd, ben gedoopt en heb twee jaar als kluizenaar geleefd. Als ik mijn hele verhaal zou vertellen, zou iedereen stomverbaasd zijn.

Maar nu kijk ik al drie maanden naar uw video’s en ik kan er niet mee stoppen. Hoe komt dat? Ik wil niet weer teleurgesteld worden. Wat raadt u mij aan? Ik heb het gevoel dat ik eindelijk gevonden heb waar ik mijn hele leven lang naar gezocht heb.

Antwoord: Wel, gefeliciteerd!

Opmerking: Ik begrijp zijn angst. Hij is bang dat hij weer teleurgesteld wordt.

Mijn antwoord: Dat hangt allemaal van hemzelf af, niet van Kabbalah, want dit is de waarheid die absoluut oneindig is, dus het hangt van hem af. In welke mate hij hierin investeert door aan de voorwaarden te voldoen voor de onthulling van de Schepper, dan kan hij Hem gaan ontdekken. Dan zal hij helemaal geen problemen meer hebben. Maar het kan heel veel tijd in beslag nemen.

Vraag: Wat raadt u hem aan om hieraan vast te kunnen houden en niet van het pad af te vallen?

Antwoord: Hij moet serieus gaan studeren, alles lezen wat we in het archief op onze websites hebben en de lessen gaan volgen. Als hij dit allemaal gaat lezen, wordt hij “doordrenkt” met dit materiaal. Hij absorbeert dit alles en het zuivert hem vanbinnen, zo komt hij verder.

Vraag: Kan hij een point of no return bereiken, waardoor hij niet meer van het pad af kan vallen?

Antwoord: Nee. “Geloof niet in jezelf tot op de dag waarop je overlijdt.”

Opmerking: Betekent dit dat de Schepper weer zo met hem kan spelen dat het hem weer van het pad afbrengt?

Mijn antwoord: Ja. De Schepper legt zulke obstakels voor een mens neer, dat hij alleen verder komt door geloof boven de rede.

Dit wordt zo gedaan, omdat hij alleen op deze manier een serieuze spirituele Kli verkrijgt, een vat waarin hij werkelijk het hele universum kan onthullen. Dit is een anti-egoïstische, boven-het-ego situatie. Dit is de schepping van een nieuwe wereld in de mens, een spirituele wereld in hem.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2021/02/do-not-believe-in-yourself-until-the-day-you-die/

From KabTV’s “News with Michael Laitman” 11/26/20

Filed under: Kabbalah Study, News, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed