Kabbalah en de Big Bang

Vraag: Ik heb onlangs de Wijsheid van Kabbalah leren kennen, ik heb de indruk dat deze wijsheid de vraag naar het begin van de schepping niet beantwoordt. U noemt vaak de Big Bang theorie, op die manier ondersteunt u de beweringen van goddeloze materialistische wetenschappers.

En Kabbalah zegt dat God bestaat. Als we van deze logica uitgaan, zou een vliegtuig geproduceerd kunnen worden door het opblazen van een vliegtuigfabriek.

Antwoord: Je bent een beetje in verwarring. Allereerst is de Big Bang, die aan het begin van de schepping heeft plaatsgevonden en in de Wijsheid van Kabbalah wordt beschreven, niet iets wat eerst bestond en later explodeerde en ophield te bestaan. Het gaat over de hoge energie die tot in het laagste niveau doordrong, tot het niveau van onze wereld, en over het begin van de verspreiding van die energie.

Daarvoor was er geen tijd, geen beweging en geen ruimte. Eén microscopisch kleine vonk van het hoge Licht dat zich in onze wereld materialiseerde, bracht de ruimte voort waarin ons universum bestaat en alles wat daarin aanwezig is, te beginnen bij waterstof, helium en alle overige elementen.

Ten tweede vertelt de Wijsheid van Kabbalah ons hoe deze energie door de vijf hogere werelden neerdaalde, vanuit de wereld Ein Sof naar de laatste spirituele wereld, de wereld Asiya genaamd, vervolgens de barrière overging tussen de spirituele wereld en onze wereld, en alles wat zich daarin bevindt tot leven bracht. Dit alles wordt in de wetenschap van Kabbalah bestudeerd.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/11/kabbalah-and-the-big-bang/

Het volgende blog verschijnt zondag a.s.

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 11/11/18

Filed under: Structure of the Universe | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: