Er is leven na de dood!

De coronavirus pandemie veroorzaakt moeilijkheden voor de hele mensheid: uitputting omdat mensen hun doel, hun hoop en de beloning voor hun inspanningen verliezen. Mensen voelen onbewust aan dat er niets meer is om voor te leven en zakken weg in apathie, depressie en wanhoop. De hele wereld lijkt in slaap te vallen.

Voordat het virus uitbrak, beconcurreerden we elkaar, we bouwden en vernietigden, we waren altijd druk bezig, zoals kinderen. Nu is het onmogelijk geworden om verder te gaan met deze spelletjes en mensen begrijpen niet wat ze moeten doen en waarom. Er zijn zoveel beperkingen. Daarom is iedereen in de greep gekomen van apathie en hopeloosheid, men heeft geen kracht meer om in beweging te komen, geen energie, geen doel.

Zou het zo kunnen zijn dat de Schepper wil laten zien dat het geen zin heeft om voor onszelf te leven, zoals we dat eerder probeerden te doen? Eigenlijk was dat zelfmisleiding, want niemand leefde werkelijk voor zichzelf, het leek alleen maar zo. Als we nu, vanuit die hopeloosheid, aan elkaar gaan denken, steunen we elkaar hierin en dan zal de Schepper ons ook steunen.

Op deze manier zullen we zien dat er leven is, na de dood van ons egoïsme! Een ander, eeuwig, volmaakt, prachtig leven dat ons vervulling zal geven, motivatie om te leven en veel energie.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/10/there-is-life-after-death/

From the 2nd part of the Daily Kabbalah Lesson 10/25/20, Writings of Baal HaSulam, “The Study of the Ten Sefirot

Related Material:

Painful Symptoms Of Recovery

We Haven’t Lived, But Only Played In Life

A Happy Ending For Humanity

Filed under: Body and Soul, Crisis, Daily Kabbalah Lesson, Globalization | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed