Kan hypnose de waarden van de maatschappij veranderen?

Vraag: Vindt u het een juiste benadering om gebruik te maken van diverse vormen van manipulatie van het menselijk bewustzijn, met name hypnose, om op die manier de waarden van de maatschappij te veranderen?

Antwoord: Nee, dit zal absoluut niet helpen, want dan vindt er op dat moment geen verandering plaats in de maatschappij. Je kunt de maatschappij hypnotiseren, zoals wel gezegd wordt, maar de maatschappij kan zichzelf niet veranderen.

Verandering vindt uitsluitend plaats onder de invloed van de externe kracht van de natuur, als we er duidelijk en doelgericht naar streven om onze sociale waarden te veranderen, de huidige en de toekomstige staat te leren kennen.

De externe kracht van de natuur is niet in ons aanwezig. Het is de kracht van goedheid en liefde, die de hele natuur in stand houdt en ontwikkelt. Alles heeft zich vanuit het minerale niveau ontwikkeld: planten, later de animale natuur en toen verscheen de mens.

In vier fasen wordt de materie constant door deze stimulerende kracht ontwikkeld. Dit bestaat in de natuur, niet in ons. Wij moeten dit in onszelf stimuleren en proberen om onszelf te corrigeren en zo deze kracht op de best mogelijke manier te gebruiken.

Egoïstische materie kan niet op zichzelf bestaan, een deel ervan moet altijd altruïstisch zijn. We zien dit in de natuur: evolutie – co-evolutie; goed – kwaad; plus – min.

Daarom stelt de Kabbalistische methode ieder mens in staat om voor zichzelf de kracht van de natuur aan te trekken, onder de invloed van die kracht verandert zijn wereldbeschouwing.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/08/can-hypnosis-change-the-values-of-society/

From KabTV’s “The Post-Coronavirus Era” 5/7/20

Filed under: Crisis, Globalization | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: