Het tijdperk van Verlichting en Emancipatie, deel 3

De bijdrage van de ARI (Isaac Luria) aan de ontwikkeling van Kabbalah:

Vraag: Men is van mening dat de periode van de correctie van de mensheid in de periode van de ARI is begonnen, omdat hij op empirische wijze een methode heeft ontwikkeld die door iedereen gebruikt kan worden. Wat is dit voor methode?

Antwoord: Het is een methode voor het verenigen van mensen. De ARI bracht een groep studenten bijeen, hij leerde hen de structuur van de hoge werelden en hij legde uit volgens welke methoden zij functioneren, hij legde eveneens de ontwikkeling van een gemeenschappelijk verlangen uit, in een groep die steeds meer verlangt naar gelijkvormigheid met de Schepper. Hij presenteerde dit alles als noodzakelijke, spirituele stappen.

Hij tilde het onderwijs in Kabbalah van het fysieke niveau naar het spirituele niveau en maakte daarbij gebruik van wat “de taal van de takken” genoemd wordt, waarbij we iets met aardse woorden benoemen, maar in feite bedoelen we helemaal geen aardse vormen van voorwerpen en verschijnselen, maar alleen onze spirituele eigenschappen.

Langzamerhand begonnen mensen te begrijpen dat Kabbalah helemaal niet tot onze wereld behoort. Bovendien is onze wereld een schijnwereld die alleen in onze waarneming lijkt te bestaan. Het gaat over een alomvattend systeem van inzichten, een wetenschap die voor iedereen beschikbaar is. De ARI heeft alles heel duidelijk uiteen gezet.

In feite heeft de ARI een nieuwe taal bedacht die de interactie tussen het Licht en de Kli uitlegt. Een Kli is een verlangen dat alles wat er in de wereld is, insluit. Het enige wat dit verlangen voelt, is Licht.

De interactie tussen het Licht en het verlangen, de Schepper en de schepping, heeft de ARI heel uitgebreid in zijn boeken beschreven.

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/the-age-of-education-and-emancipation-part-3/

From KabTV’s “Systematic Analysis of the Development of the People of Israel” 5/8/19

Filed under: Israel, Kabbalah Study, Language of Branches, Nations of the World | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed