De Hoge Kracht bereiken

Vraag: Is de vraag naar de zin van het leven individueel of voor iedereen gelijk?

Antwoord: De oorsprong van het leven is voor iedereen gelijk. Maar je leert het als individu kennen.

Je gaat zien dat het ware universum eeuwig is, oneindig, en dat jij ook in deze eeuwige, oneindige beweging bestaat. Er bestaat geen dood, behalve wat wij zo menen te zien omdat het alleen met onze animale staat te maken heeft. De hogere staat wordt niet door de dood van het animale lichaam aangetast.

Je ziet in dat de kennis over het leven bestaat uit het bereiken van de Kracht die de gehele natuur bestuurt. Wij noemen deze Kracht de “Schepper” omdat Hij ons heeft geschapen. Dit is niet de betekenis die er in religies aan gegeven wordt. Deze Kracht bereiken wij door de eigenschappen die wij verkrijgen, volkomen helder, we ervaren het. Je gaat voelen op welke wijze alles om je heen bestaat en tegelijkertijd stijg je naar dit niveau op.

Het wordt duidelijk voor je wat het betekent om mens te zijn, hoe veel dit verschilt van de minerale, vegetatieve en animale wereld. Deze werelden bestaan in het framework van het kleine aardse egoïsme, wij eveneens.

Als je boven je aardse egoïsme uitstijgt, ga je de eeuwige, perfecte staat bereiken in deze wereld, in dit leven. Ons fysieke bestaan beperkt ons op geen enkele wijze. 

Blog in het Engels: https://laitman.com/2020/07/attaining-the-upper-force/

From KabTV’s “Fundamentals of Kabbalah” 5/24/20

Related Material:

What Is Spiritual Attainment?

How Can We Feel The Upper World?

Several Details About The Picture Of The Spiritual World

Filed under: Meaning Of Life, Spiritual Work | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: