“Antisemitisme: De Virus Pauze Is Voorbij” (Times of Israel)

 

The Times of Israel publiceerde mijn nieuwe artikel  “Anti-Semitism: The Virus Break Is Over

Voordat COVID-19 de wereld op een stormachtige manier veroverde, waren de kranten vaak gericht op de verspreiding van een wereldwijd antisemitisme. Het coronavirus heeft mensen in de overlevingsmodus geplaatst en als je bezig bent je eigen leven en het leven van je dierbaren te redden, blijft er nog maar weinig energie over om te haten.

Maar nu lijkt het erop dat de afwezigheid van het antisemitisme bijna voorbij is en dat de Jodenhaat terugkeert. Het was vanaf het begin duidelijk dat Joden hun hoop niet op de superbug moesten vestigen om hen de woede van de naties te besparen, maar gezien het feit dat het antisemitisme al voor het hoogtepunt van de pandemie terugkeert, is absoluut een reden tot bezorgdheid.   

Experts en milieuactivisten over de hele wereld beweren dag en nacht, dat de uitbraak een product van ons egoïsme is. Onze hebzucht, ons winstbejag en de exploitatie van de natuur en elkaar, hebben de bronnen van de aarde uitgeput, dieren uit hun natuurlijke leefomgeving verdreven naar een ongezonde nabijheid van mensen, en door dit alles bevinden zich tientallen miljoenen mensen onder de inkomensgrens, waardoor het onmogelijk is om gezond te blijven. Dit is een broedplaats voor allerlei soorten ziektekiemen, een biologische bom die op het punt staat te ontploffen.

In eenvoudige bewoordingen gezegd: ons ego heeft de planeet uitgeput, haar uit balans gebracht en nu hervat zij de regie en herstelt zij het evenwicht ten koste van ons. Het is geen wraak, maar een daad om het evenwicht te herstellen.

Geef de CEO de schuld

Als het coronavirus ons iets heeft geleerd, is het dat we niet alleen op de melodie van ons ego kunnen blijven dansen, we moeten evenwicht brengen. Maar hoe doen we dat?

Ik ben uitgebreid ingegaan op het beantwoorden van deze vraag in mijn boeken: Like a Bundle of Reeds: Why Unity and Mutual Guarantee Are Today’s Call of the Hour en in mijn laatste publicatie: The Jewish Choice: Unity or Antisemitism: Historical facts on antisemitism, een reflectie op de Joodse sociale onenigheid.

Kortom, antisemieten geven ons de schuld van alles wat er mis is met de wereld, omdat ze het gevoel hebben dat wij de wereld beheersen, dus alles wat er mis is, komt door ons. Net zoals je de CEO van een bedrijf de schuld geeft als hij/zij niet goed presteert, geven antisemieten de Joden de schuld als de wereld niet goed presteert.

Volgens de ADL en vele andere NGO’s die de Jodenhaat monitoren, is tegenwoordig een groot en toenemend aantal mensen in de wereld antisemitisch. Als wij daaraan toevoegen dat de wereld een pandemie over de mensheid heeft geworpen, heb je een perfecte storm die wereldwijd op de hoofden van de Joden dreigt los te barsten

De bizarre stemmen van Links en Rechts, die krijsen dat de Joden de schuld van alles zijn, zijn de eerste druppeltjes die vallen voordat het gaat regenen. Maar de wolken die aan de zeer nabije horizon verschijnen, zijn donker, zwaar en heel bedreigend.

Bescherming Vinden Bij Elkaar

De Joden hebben nog tijd. De pauze is nog niet voorbij. Hun toevlucht is, zoals altijd, in hun eenheid te vinden. Dit is, was – en het zal altijd zo zijn – hun onderdak, hun bescherming tegen de storm. Elke Joodse leider heeft er, sinds de tijd van Abraham, Isaak en Jacob, bij de Joden op aangedrongen om zich te verenigen, om op die manier ellende te voorkomen.

Vooral nu kan onze eenheid niet voor onszelf zijn. Wij zijn niet de enigen die eenheid nodig hebben, de hele wereld heeft het nodig. Wij, Israël, zijn door ons egoïsme, de schuld van de vernietiging van de wereld, daarom zijn wij degenen die moeten aanwijzen hoe wij hier – door ons boven ons egoïsme uit met elkaar te verbinden – uit kunnen komen. Als wij ons met elkaar verbinden en een rolmodel van eenheid worden, zullen wij de moderne versie van “een licht voor de naties” zijn, het voorbeeld dat de wereld nu nodig heeft.

Wie kunnen er beter dan wij, in de dagen van Pesach, de weg wijzen naar vrijheid nu de wereld de slaaf is van egoïsme? Het enige voorbeeld dat de wereld nodig heeft, is dat wij ons met elkaar verenigen om elkaar te helpen om boven ons ego uit te stijgen. Daarom is eenheid zo kostbaar voor ons en daarom is dit onze enige hoop.

Filed under: Anti-Semitism, Coronavirus, New Publications | Add Comment →

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed