Is het mogelijk om de gedachten van andere mensen te lezen?

Vraag: Kan iemand die er een groot verlangen naar heeft, de gedachten van andere mensen lezen?

Antwoord: Gedachten lezen is iets stoffelijks. Ik kan niet zeggen of het waardering verdient, want je pakt tegelijkertijd de alledaagse gedachten van andere mensen op. Maar het is mogelijk omdat de gedachten op ons niveau stoffelijk zijn.

Je kunt iemands hand vastpakken en zijn gedachten voelen, zoals helderzienden dat doen. Maar wat geeft het je nog meer dan dat het trucjes zijn? Niets. Sommige mensen zijn extra gevoelig en zij maken zichzelf als zodanig bekend.

In het algemeen raad ik het niet aan om dit te doen, het is zonde van de inspanning. Inspanning moet anders gericht zijn, namelijk op het samensmelten met de groep en door dat te doen op de onthulling van de Schepper.

Vraag: Is het mogelijk om de gedachten van iemand te beïnvloeden als ik daar een sterk verlangen naar heb?

Antwoord: Natuurlijk. En hoe! Dergelijke dingen kennen wij sinds de dagen van de KGB. Dit wordt trouwens door alle intelligente diensten in de wereld toegepast. Maar waarom hebben wij dit nodig? Als we dit op het niveau van onze wereld doen, zijn het puur egoïstische, wederzijdse beïnvloedingen

Jullie moeten daar helemaal niet over willen nadenken, want de beïnvloeding van gedachten leidt tot onderwerping en dat betekent: tot de vernietiging van de wereld.

* Wegens vakantie zullen de blogs tot 29 augustus onregelmatig verschijnen

From the Kabbalah Lesson in Russian, 2/3/19

Blog in het Engels: https://laitman.com/2019/08/can-one-read-other-peoples-thoughts/

Filed under: Perception | Add Comment / Ask Question →

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: