Korte Kabbalah Tips – 15-07-2018

Vraag: Hoe is het mogelijk om iets buiten onszelf te voelen als wij alleen de reacties van de Kli waarnemen op basis van wat er binnen komt?

Antwoord: Je hebt absoluut gelijk. “Buiten mijzelf” is niet meer dan een manier van zeggen. Alles wat zich buiten ons egoïsme bevindt, wordt “buiten mijzelf” genoemd.

Vraag: Als ik een verlangen om te genieten ben, is dan de Schepper de bron van rijkdom, wijsheid en kracht en bestaat daar mijn genot uit?

Antwoord: Alles waarvan wij het meest genieten, is de Schepper en komt uit Hem voort. Daarom nemen wij de Schepper waar als de bron van genot.

Vraag: Als iemand zegt dat hij nergens van geniet, lijkt hij dan op de Schepper?

Antwoord: Nee, in principe is de wereld voor genot geschapen, maar alleen voor het juiste genot, waarin je op de Schepper lijkt. Als je via jezelf genot aan anderen doorgeeft, blijft al het genot in jou aanwezig, ook als je erover nadenkt hoe je anderen kunt vervullen.

Vraag: Kunnen we zeggen dat het geheim van de Wijsheid van Kabbalah samengevat kan worden in de uitspraak dat mijn ziel in anderen gevonden wordt?

Antwoord: Zeker. Er is één ziel voor allen. Niemand van ons heeft een ziel. Alleen de integratie van eenieder in de anderen brengt het gevoel van een gemeenschappelijke ziel voort.

Vraag: Hoe kunnen wij genot en geschenken op de juiste manier begrijpen? Hoe kunnen wij de Schepper daar op de juiste manier voor danken?

Antwoord: Je moet begrijpen dat je op die manier de mogelijkheid hebt om aan een vriend te geven. Het is ook aan hem om te begrijpen hoe jij ermee omgaat. Op die manier kan iedereen oefenen om de Schepper te kopiëren, en in feite deze kopie te worden.

Vraag: Hoe werkt het mechanisme van nadenken en fouten vermijden in het volgende stadium van de Wijsheid van Kabbalah?

Antwoord: Alleen als je “buiten jezelf kunt treden” maak je geen fout.

Vraag: Kunnen we zeggen dat er een Tzimtzum (restrictie) plaatsvindt als ik niets anders wil voelen dan verbinding met de Schepper en dat ik bereid ben om alles in te ruilen voor deze verbinding?

Antwoord: Ja, zo is het precies!

Vraag: Waarin verschilt een Kabbalist van goede, eenvoudige mensen die zich betrokken voelen bij anderen?

Antwoord: Het verschil is dat een Kabbalist een spirituele opgang wenst en de toegang naar de Hoge Wereld voor anderen. Dit wordt beschouwd als “goed”. Daarom spreekt het voor zich dat dit concept niet overeenstemt met wat mensen in deze wereld “goed” noemen.

Vraag: Hoe moeten wij het woord “spiritualiteit” verstaan?

Antwoord: Spiritualiteit is geven en liefde. Verwar dit niet met iets in onze wereld, in onze wereld ontbreekt spiritualiteit, hier bestaat geen geven en geen liefde. Er bestaat eigenliefde, maar dit is geen liefde, want dit is de natuurlijke staat van ons animale lichaam.

From the Kabbalah Lesson in Russian, 7/15/18

Related Material:
Blitz Of Kabbalah Tips – 7/8/18
Blitz Of Kabbalah Tips – 7/1/18
Blitz Of Kabbalah Tips – 6/24/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed