Stralende Sefirot

Een Sefira is een verlangen om genot te ontvangen, zich beperkt en zich opent om aan een vriend te geven, er is dus al een Masach (scherm) aanwezig en Terugkerend Licht, een afweging om te geven. In de mate waarin de Sefira aan een vriend geeft, schijnt deze, daarom de benaming Sefira. Het verlangen wordt verdeeld in tien Sefirot die willen schijnen, aan elkaar willen geven en zich zo willen verenigen om aan de Schepper te geven. Dan schijnt de Schepper op hen. Zij gaan stralen en worden tien Sefirot genoemd.

Wij kunnen op veel niveaus met deze tien Sefirot werken, op voorwaarde dat wij in staat zijn om boven ons verlangen uit te stijgen en het transformeren in een lichtglans, een bron van Licht.

Uiteraard kan ik de Lichtbron niet zijn, maar in de mate waarin ik wil geven, begint het Licht zich in mij te openbaren en geeft Het mij de kracht om te geven. Zo word ik een kanaal om het Hoge Licht naar anderen toe te geleiden. Iedereen moet zo´n kanaal worden en de Schepper met anderen verbinden. Op deze manier zullen wij het gebroken systeem van Adam HaRishon herstellen: de mensheid in één gemeenschappelijke ziel.

Wij behoren tot de laatste generatie die een enorm groot verlangen naar genot heeft en moeilijk te corrigeren is. Daarom hebben wij weerstand tegen deze correctie en rekken wij de tijd.

Bovendien is dit zo´n moeilijk en langdurig proces omdat wij een collectieve correctie uitvoeren. Lang geleden was één enkel mens of een kleine groep voldoende om dichter bij de Schepper te komen, de Hoge Kracht te onthullen en de correctie te voltooien, want men corrigeerde zichzelf. Nu staan wij echter aan het begin van het proces van de collectieve correctie, daarom moeten wij onszelf transformeren tot een overgangs-adapter voor de mensheid als geheel, voor alle zielen.

Daarom is onze correctie zo groot en breed, onvergelijkbaar met alles wat er ooit in de geschiedenis heeft plaatsgevonden. En daarom moeten wij ons zo inspannen om alleen nog maar de eerste toegang tot de spirituele wereld te bereiken.

De spirituele ontwikkeling versnellen is alleen mogelijk door onze verbinding. Het is belangrijk om te weten waarom wij deze verbinding nodig hebben, zoals er geschreven staat: “Het einde van de daad is in de daaraan voorafgaande gedachte aanwezig.” Wij leven in het tijdperk van het einde van de correctie (Gmar Tikkun). Daarom moeten wij een stap voorwaarts maken naar de gewenste staat, en van daaruit het wiel terugdraaien om te zien wat wij nu moeten doen. Vanaf het allereerste begin moeten wij ons echter richten op het einddoel. De ruimste cirkel aan het einde van de correctie en de dichtstbijzijnde, met de Ten daarin, niet langer als een cirkel maar als een lijn, dit alles moet in één enkel doel opgenomen worden.1

From the 1st part of the Daily Kabbalah Lesson 9/27/18, Lesson on the Topic “Sukkot
1 Minute 35:22

Related Material:
Ten Sefirot And Not Less
Why Is The Soul Made Of Ten Sefirot?
Letters And Sefirot

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: