De invloed van onze intentie op de ecologie van de aarde

laitman_752.1Vraag: Heeft de intentie van een mens om iemand anders schade toe te brengen, invloed op het minerale en het vegetatieve niveau van de natuur? Kabbalah zegt dat destructieve orkanen en andere natuurrampen een manifestatie zijn van de manier waarop wij met elkaar omgaan. Hoe moeten we dit opvatten?

Antwoord: Omdat alles in de natuur integraal is en volkomen met elkaar verbonden is, heeft onze invloed op elk van de delen invloed op alle andere delen. Hoe hoger het niveau van de natuur dat wij beïnvloeden, bijvoorbeeld mensen, hoe meer invloed dit heeft op alle lagere niveaus: de dieren, de vegetatie en het minerale niveau.

Als wij echter alleen een bepaalde houding hebben ten opzichte van de minerale natuur, heeft dat minder invloed op de vegetatieve natuur, nog minder op de animale natuur, en nog veel minder op mensen.

Hieruit blijkt dat mijn slechte houding naar een ander mens de gehele piramide doordringt. Dit is de bron van de ecologische problemen en van alles wat er nog meer problematisch is. Wij zijn het zelf die orkanen veroorzaken, natuurrampen en andere problemen.

Voorheen waren wij niet in staat om ook maar iets door onze intenties te beïnvloeden, maar aan het begin van de vorige eeuw veranderde alles. Kijk maar eens naar wat wij in de 20e eeuw hebben gedaan! Kabbalisten hebben het hierover omdat de mensheid in een volkomen nieuwe fase is gekomen.

Aan het begin van de 20e eeuw bestond de wereldbevolking uit twee miljard mensen, dit is ongeveer het aantal dat de planeet aankan. In onze tijd is er sprake van acht miljard. Dit doet vermoeden dat wij in de afgelopen 100 jaar ons systeem werkelijk totaal uit balans hebben gebracht.

Vraag: Betekent dit dat de twee miljard mensen het huidige niveau van egoïsme niet aankonden en dat er daarom acht miljard mensen moesten komen?

Antwoord: Als wij ons op de juiste manier hadden ontwikkeld, zouden wij geen acht miljard mensen nodig gehad hebben.

From the Kabbalah Lesson in Russian 03/25/18

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: