Zie Af Van Geloften

laitman_554Torah, Dewariem (Deuteronomium) 23:22 – 23:23: Wanneer je een gelofte aflegt voor de Eeuwige, je God, dan mag je niet achterstallig blijven die te voldoen, want de Eeuwige, je God, zal het van je opeisen, je zou je dan schuldig maken aan een zonde. Indien je je onthoudt van het doen van geloften heb je daardoor geen schuld op je geladen. (Vertaling: Jitschak Dasberg)

Als je werkelijk het verlangen hebt om met de Schepper in contact te zijn en als je begrijpt dat er geen ander is dan Hij, kan je van tevoren niets beloven, je kunt niet op je eigen kracht rekenen en beloven dat je een bepaald iets zult doen.

Hoe zou je kunnen rekenen op het volgende moment, wat gebeurt er als plotseling het egoïsme in je oplaait? Wat dan?

Vraag: Met andere woorden: ik kan dus geen enkele verbintenis ondertekenen, geen enkel papier waarop staat: “Ik zal dit doen, ik vertrouw op mezelf,” want dat zou grote schade aanbrengen.

Antwoord: Innerlijk, in jezelf, is dit zeker waar! Alleen de Schepper bestuurt alles wat in je aanwezig is. Er kan alleen sprake zijn van verbinding met de Schepper als je volledig in Zijn eigenschappen vertoeft.

Als er “Geen ander is dan Hij”, kan het ook niet anders. Je begrijpt eenvoudigweg dat al je gedachten en handelingen altijd voor 100% van Hem afhankelijk zijn en niets minder.

Vraag: Dus we moeten altijd zeggen: ”Als je het “ik” laat meespelen ben je een verliezer”?

Antwoord: Je kunt het “ik” laten meedoen door het volledig te annuleren. Dit wordt je bondgenootschap met de Schepper.

From KabTV’s “Secrets of the Eternal Book” 10/26/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: