Eén Ziel

laitman_944Vraag: Wat is één ziel?

Antwoord: Eén ziel heeft betrekking op het feit dat wij allen deel uitmaken van één verlangen dat naar omvang en kracht op de Schepper lijkt. Aanvankelijk bevinden wij ons in een egoïstische staat, wij willen namelijk alles voor onszelf.

Wij moeten onszelf allemaal corrigeren, zodat we alles willen doen met de intentie om te geven. Aan wie? Als het verlangen één is en we allemaal deel zijn van één verlangen, moeten we aan de Schepper geven.

Als wij aan de Schepper geven, zonder eigenbelang, geeft de Schepper aan ons en worden wij partners, we verbinden ons in geven aan elkaar, dit wordt Dvekut (hechting) genoemd.

Hier gaat het om, deze staat moeten we bereiken. Daarom is het noodzakelijk dat alle mensen, die deel uitmaken van één ziel, elkaar helpen om dit te onthullen, dit te bereiken, en te komen tot de staat van eeuwigheid, heelheid en oneindigheid, gelijk aan onze Schepper.

From KabTV’s “A Talk About Soul” 3/30/17

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: