Waarom Geeft De Schepper Geen Voorbeelden?

laitman_527_03Vraag: Wat is de verbinding tussen ons waarin wij de Schepper ontdekken?

Antwoord: Jullie moeten één geheel worden, één systeem, in een volledige, gezamenlijke, innerlijke verbinding. Alles in de natuur vormt één geheel. Alleen wij voelen of zien het niet omdat wij niet op die manier gebouwd zijn.

Vraag: Hoe kunnen we in de fysieke wereld met elkaar verbonden leven?

Antwoord: De fysieke wereld zal er als het ware transparant gaan uitzien en je zult tenslotte merken dat je begrijpt hoe dingen werken. Je zult het gevoel krijgen dat je als een blind kitten hebt rondgelopen.

Vraag: Waarom is alles zo geschapen dat er geen voorbeelden van verbinding en eenheid in onze wereld zijn? Wat moeten wij voor de Schepper doen, zodat Hij dit ons concreet kan laten zien?

Antwoord: Hoe de Schepper je dat kan laten zien? Hiervoor moet Hij in jou de eigenschap van geven creëren waarmee je Zijn voorbeeld zult kunnen zien. Dit voorbeeld bestaat, je leeft erin. Je bent in een eeuwige wereld die heel is, maar met jouw beperkte eigenschappen zie je er maar een klein, gebroken fragment van.

Vraag: Moet een mens dat geloven?

Antwoord: Een mens hoeft niets te geloven. Het gaat om wat hij zelf denkt. Ik vertel hem niet wat hij moet doen, hij moet helemaal voor zichzelf beslissen.

Vraag: Waarom is de Schepper verborgen?

Antwoord: Dat is zo omdat een mens zich moet inspannen om innerlijk een speciaal integraal orgaan (zintuig) te creëren waarmee hij de Hoge Wereld kan ontdekken, anders kan hij die wereld niet voelen. In de mate waarin hij zich inspant en ernaar verlangt om die wereld te ontdekken, zal hij het zintuig ontwikkelen waarmee hij in zichzelf de Hoge Wereld zal voelen.

From the Kabbalah Lesson in Russian 10/30/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: