Spirituele Taal Is Eeuwig

laitman_216_03Vraag: De Shamati artikelen zijn geschreven vanuit het perspectief van geven, in vormen die pasten bij de generatie die toen leefde. Moeten de artikelen en boeken niet aangepast worden aan de generatie van nu?

Antwoord: Eerlijk gezegd begrijp ik niet wat het verschil is. Mensen zijn sindsdien niet veranderd. Als wij voorbeelden gebruiken uit die tijd zijn ze ook begrijpelijk voor de moderne mens van nu. Begrippen als: ouders, kinderen, voedsel, lijden en goedheid, zijn begrippen die door iedereen worden geaccepteerd.

Er zijn nog geen 100 jaar voorbij sinds Shamati werd geschreven. Door de Wijsheid van Kabbalah wordt dit helemaal niet opgevat als een tijdsperiode. Wij gebruiken Kabbalah boeken die 4.000 jaar geleden geschreven zijn, en dat is wonderbaarlijk!

Stel je voor dat je plotseling iemand zou ontmoeten die duizend jaar geleden in Europa leefde. Je zou met hem geen gemeenschappelijke taal hebben, geen gemeenschappelijke behoeften en geen gemeenschappelijk begrip. Maar als je iemand zou ontmoeten die zich – in de tijd waarin hij leefde – in de Wijsheid van Kabbalah had verdiept, zou je, zelfs al zou dat 4.000 jaar geleden zijn, wel een gemeenschappelijke taal en een gezamenlijke interesse hebben.

Wat zou je hem dan vragen of van hem kunnen leren? Vóór het verval van de generaties, stonden mensen veel dichter bij spiritualiteit en voelden ze het veel zuiverder aan. Onze taal zou absoluut identiek zijn.

Vraag: Waarom hebben alle talen veranderingen ondergaan en is het Hebreeuws niet veranderd?

Antwoord: Omdat de Hebreeuwse taal een onveranderlijke spirituele wortel heeft.

Hebreeuws is een taal die – zoals wetenschappers het nu ook bewijzen – zelfs vooraf ging aan de Egyptische hiëroglyfen. Het is precies dezelfde taal als de taal die Adam 6.000 jaar geleden sprak, in het algemeen wordt Hebreeuws beschouwd als een oudere taal. Het is een taal die een spirituele wortel heeft, daarom zijn de vorm van de geschreven taal en de uitspraak niet veranderd, de spirituele wortel is immers permanent.

Wij zouden dus vrij met onze spirituele voorouders kunnen spreken, hen kunnen verstaan en spiritueel met hen kunnen communiceren, en dat doen wij ook. Als wij de spirituele niveaus bestijgen, stijgen we in feite op naar hen en beginnen we met hen te communiceren. Dat is dan echter niet meer op fysiek niveau maar op spiritueel niveau, zij worden dan aan ons onthuld als uiterst precieze componenten van de alomvattende ziel.

From the Kabbalah Lesson in Russian 11/27/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed