Korte Kabbalah Tips – 7/10/16 – Deel 1

laitman_283_01Vraag: Als onze emoties de overhand hebben, komen we innerlijk altijd dezelfde primitieve wilde tegen. Blijft dit deel altijd in een mens aanwezig?

Antwoord: Nee, niet altijd. Als je verder gaat met de Wijsheid van Kabbalah, zal je voelen dat er twee tegengestelde krachten in je aanwezig zijn en dat je je ertussenin bevindt met je vrijheid van keuze, de middellijn genaamd.

Vraag: Wordt het conflict tussen culturen en beschavingen door Boven, door de Schepper, bepaald of is dit het resultaat van egoïstische menselijke verlangens?

Antwoord: Dit is hetzelfde. Het conflict wordt gecreëerd door het egoïsme dat door de Schepper bestuurd wordt. In de natuur gebeurt er niets vanzelf. We bevinden ons in een systeem, de Natuur genaamd, en dat bestuurt alles.

Vraag: Kunnen we zeggen dat een vlucht vogels de Schepper voelt als zij samen vliegen?

Antwoord: Nee, vogels voelen de Schepper niet. Zij voelen instinctief de Kracht die alles bestuurt en daar gehoorzamen zij aan. Daardoor wendt een vlucht vogels zich in zijn geheel naar links of naar rechts en is geen enkele vogel een obstakel voor de andere vogels. Iets dergelijks is ook mogelijk bij vissen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat mensen op deze manier instinctief met elkaar zouden gaan samenwerken.

Vraag: Kunnen wij de periode van 230 jaar die nog resteert tot aan Gmar Tikkun (de voltooiing van de correctie) verkleinen en zo ja: met hoeveel jaar?

Antwoord: Ja, dat kan. Hierin zijn er geen beperkingen. Als wij ons nu allemaal zouden verbinden tot één geheel met één intentie, zouden we hiermee ons huidige aardse bestaan beëindigen en zouden we voelen dat wij ons met elkaar in de staat van de collectieve ziel bevinden, in een eeuwige, volmaakte wereld.

Vraag: De huidige generatie is de betekenis van fascisme en nazisme vergeten. Twee generaties geleden waren mensen bereid om er hun leven voor op te offeren. Waarom zegt u dat het lijden van de ene generatie aan de andere wordt doorgegeven? Wat herinneren mensen zich dan nog?

Antwoord: De generatie die verschrikkelijke gebeurtenissen heeft meegemaakt, zoals WO2, had geen vrijheid van keuze, Jullie hebben vrijheid van keuze, dus jullie kunnen het gevoel van goed en kwaad begrijpen, herkennen en bereiken. In tegenstelling hiermee had die generatie geen keuze. Zij voelden het immens grote kwaad van de meest verschrikkelijke klappen die zij meemaakten, Maar juist dit verschrikkelijke lijden bracht ons naar keuzevrijheid. In onze huidige tijd kunnen wij veel bewuster en nauwkeuriger onze vrije keuze maken.

From the Kabbalah Lesson in Russian 7/10/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed