Wij Moeten Serieus Zijn En Vasthoudend

laitman_259_01Vraag: Ik weet niet hoe of wat de Schepper is, al luister ik al vijf jaar naar u. In die tijd ben ik mijn aard gaan begrijpen en ik vind mijn aard verre van aantrekkelijk. Vanuit mijzelf kan ik dit niet veranderen, de groep zal mijn ego niet accepteren en mijn ego kan de groep niet accepteren. Wat kan ik doen?

Antwoord: Er is een methode om met het egoïsme om te gaan, om het te corrigeren. Als je zo’n verschrikkelijk ego hebt, moet je doorgaan met studeren en deel uitmaken van een groep, ondanks alles.

Je hebt goede eigenschappen en een goede basis, ik voel iemand die een vraag stelt meteen aan. Het gaat erom dat je serieus bent en vasthoudend. Vijf jaar is niet genoeg, het is in feite niet meer dan een eerste kennismaking.

Maar de volgende vijf jaar zullen meer betekenisvol zijn, als we “afhankelijk gaan worden van elkaars waarden.” Vijf jaar later gaan we contact maken met elkaar, we openen ons enigszins voor elkaar. De volgende vijf jaar beginnen we door middel van onze integratie de Schepper werkelijk te ontdekken. Feitelijk is ons hele leven hiervoor bedoeld.

Toen ik bij Rabash begon te studeren, vertelde hij dat zijn vader – Baal HaSulam – eens als jongeman bij zijn leraar in Pursov kwam, dichtbij Warschau. Terwijl hij op zijn leraar wachtte, nam hij een boek van een boekenplank, hij opende het en toen was hij verbaasd over wat daarin geschreven was! Dit boek bleek Etz haChaim te zijn van De Ari, het gaat daarin uitsluitend over de Wijsheid van Kabbalah, hij verlangde er zo naar om dit te leren kennen.

Toen kwam zijn leraar binnen en hij zei: “Wat heb je daar gepakt?! Zet het meteen op de juiste plek terug!” Hij zette het boek op de plank terug, maar hij wist al waar het over ging. Daarom ging hij meteen naar een boekwinkel en daar kocht hij het, hij voelde vanaf het begin dat hij al “op weg was”! Maar in die tijd wist hij nog niet dat het 20 jaar zou duren voordat hij zou begrijpen wat er in dat boek geschreven staat! En dat voor zo’n grote ziel als Baal HaSulam!

Ik vraag me nog steeds af hoe Rabash mij zoiets heeft kunnen vertellen zonder zich zorgen te maken over de vraag of ik niet teleurgesteld zou zijn. En ik was werkelijk niet teleurgesteld.

We moeten goed begrijpen dat het leven aan ons is gegeven om de Hoge Wereld te kunnen bereiken. Daarna gaat alles verder, in overeenstemming met dit contact!

From the Kabbalah Lesson in Russian 5/8/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed