Eenheid En Persoonlijkheid

laitman_938_07Vraag: Is de eenheid tussen ons afhankelijk van het annuleren van onze individuele persoonlijkheid?

Antwoord: Deze eenheid is uitsluitend afhankelijk van het annuleren van de egoïstische persoonlijkheid, niet van het totale annuleren van onze individuele persoonlijkheid. Als ik zie dat het ego schadelijk is voor mij, wil ik een volkomen andere persoonlijkheid worden.

De persoonlijkheid blijft, en wordt vrij. Nu heerst het ego over mij en ik voel me aangetrokken tot genoegens als voedsel, seks, familie, geld, respect, kennis en controle. Ik wentel me in deze verlangens en ik voel voortdurend een groot verlangen om deze genoegens zoveel mogelijk te vervullen. Op deze manier steel ik niet alleen van mezelf, er blijft niets van mij over.

From the Kabbalah Lesson in Russian 4/17/16

 

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed